Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Lonić osuđen na 6 mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana

Autor: Suzana Bandić

20.04.2010. 22:00
Lonić osuđen na 6 mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana

Foto: Zvonko KUCELIN



Sudac Ivica Marinović nepravomoćnu je presudu temeljio prvenstveno na nalazima vještaka medicinske struke
Davor Lonić (54) iz Bibinja jučer je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda svom sumještaninu i rođaku Marinu Lenkiću. Sudac Ivica Marinović presudu je temeljio prvenstveno na nalazima dr. Ante Viskovića, vještaka medicinske struke, a ključni detalj bio je u potvrdi da je Lenkić zadobio prijelom rebara dok je ležao na podu.
Dvojica muškaraca sukobila su se 24. srpnja 2004. godine, a u tom su fizičkom obračunu koji se dogodio u dvorištu obiteljske kuće Ljubomira i Vande Lenkić sudjelovala i Marinova braća, Tomislav i Dragan Lenkić te Lonićev sin Marko, tada još maloljetnik. Otac i sin Lonić iz tog su sukoba izišli s lakšim tjelesnim ozljedama, dok su Marinu Lenkiću u Općoj bolnici Zadar utvrđene teške tjelesne ozljede, odnosno prijelom dvaju “letećih” rebara zbog čega je bio i četiri dana hospitaliziran. Kako je bila riječ o prijelomu s otklonom, rebrena kost zaderala mu je desno plućno krilo uslijed čega je došlo do puštanja zraka u prsište.
Premda je Lenkić sudu priložio i odštetni zahtjev zbog zadobivenih ozljeda u visini od 60 tisuća kuna, sudac Marinović za ta ga je potraživanja uputio na parnični postupak.
Okrivljeni Lonić i njegova odvjetnica jučer nisu nazočili izricanju presude zbog obveza na Županijskom sudu u Zadru gdje se protiv njega vodi drugi sudski postupak. Riječ je o kaznenom djelu u kojemu je oštećena maloljetnica sa zadarskog područja, a zbog čega je Lonić već devet mjeseci u pritvoru Istražnog centra u Zadru.