Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Raštanima otvoreno Dugopolje prema Drugoj ligi

Autor: Ivica Gjergja

22.03.2010. 23:00
Raštanima otvoreno Dugopolje prema Drugoj ligi

Foto: Sebastian GOVORČIN



 Županijski trećeligaši osvojili su pet bodova. Raštane su zgodicima Gorana Burčula i Marka Gospića pobijedili Zmaj. Pošto je Dugopolje poraženo, Raštane su preuzele vrh ljestvice. Put ka Drugoj ligi se otvorio. Naravno, ukoliko se ta liga bude željela.
Iako su imali dvije izrazite prigode, nogometaši Velebita u prvom poluvremenu nisu igrali dobro kod kuće protiv Hrvaca. Gosti su u 34. minuti imali vodstvo od 2:0. Jedan peh zamijenio je drugi, pošto se Benkovčanima ozljedio prvi vratar Mihaljević. Na gol je stao mladi junior Leonardo Juko koji je odlično branio. U drugom dijelu su se domaćini zaigrali bolje te uspjeli izjednačiti.
Primorac je u Kninu odigrao dobro. Imao je i pobjedu u ruci do 69. minute, kada je domaći Ivan Bulat izjednačio. I to navodno rukom. Prigovarali (blago rečeno) su trener Armando Marenci i ocijelo vodstvo Biograđana, no nije pomoglo. Dapače, isključen je trener i ostatak stručnog stožera, predstvanik kluba Velimir Katuša i fizioterapeut Mladen Barišić.
– Kad mi u igrom stvorimo i neiskoristimo prilike, sami smo krivi. No kada nam suci ne dosude ono što je očigledno, tada izgubite utakmicu ili ostanete bez boda – ljutit je bio trener Primorca Armando Marenci.
Parovi 23. kola: Primorac – Velebit, Neretvanac – Raštane, Dugopolje – Jadran KS, GOŠK – Dinara, Uskok – Zagora, Konavljanin – Primorac 1929, Neretva – Omiš, Jadran LP slobodan.
Četvrta HNL – jug, A
Dragovoljac, Hajduk i Sabunjar su pobijedili dok su u međusobnom susretu Zrmanja i Polača odigrali neodlučeno, a Galovac izgubio na svom terenu od Sabunjara. Pag je na drniškoj Podvornici pružio dobru igru kompletne momčadi, a njihov napadač Ivan Žmire se zgoditkom prometnuo u igrača proljeća za svoju momčad. Ante Džaja dao je sigurnost Pažanima na golu, a posebno važna bila je njegova obrana jedanaesterca Cigiću u sudačkoj nadoknadi. Dragovoljac je nadigrao Posedarce i tako potvrdio svoju kvalitetu. Pridražani su konstanta koja kod kuće rijetko gubi bodove. Štoviše, Hajduk je, nakon 2:2 Zrmanje i Polače preuzeo vodeću poziciju. Sabunjar je slavio u Galovcu nakon čeka su Privlačani krenuli prema sredini, a Galovčani prema dnu ljestvice.
ŽNL
Prvi bod u proljetnom dijelu prvenstva izgubili su nogometaši Škabrnje i to na svojim Vlačinama u srazu sa turanjskom Croatijom. Tko zna kako bi se rezultat kasnije kretao da je Šime Ivković odmah na početku utakmice nakon prvog realiziranog kaznenog udarca malo kasnije realizirao i drugi. Ovako su gosti pred kraj utakmice pogotkom Bolića remizirali i tako nastavak prvenstva učinili zanimljivijim. Ovako su se nogometaši Pakoštana nakon pobjede nad Podgradinom primakli lederu na svega tri boda. No, na Krču nije sve išlo glatko pored čvrste obrane gostiju ali je pogodak Vujevića dvadesetak minuta prije kraja bio dovoljan za tri boda.
Gorica je u Crno došla kao favorit i to je opravdala pobjedom od 2:0. Sve je ispalo kako je planirao predsjednik Zoran Ikić ali takav plan nije uspio nogometašima Zlatne luke koji su možda već vidjeli tri boda na svom kontu međutim, Zemunik se predstavio kao respektabilan suparnik. Zemuničani su pogotcima Mate Alvira poveli sa 2:0, a u nastavku Sukošanci su preko Morovića i Strenje uspjeli spasiti bod. U Bibinju se očekivala tvrda utakmica ali je sa 5:1 sve ispalo lako i uvjerljivo. Za “petradu” je najzaslužniji bio Hrvoje Režan sa hat-trickom, a pridružili su mu se Mate Režan i Šimunić, dok je čast Filipjanaca spasio L. Mikas.
Dugo se čekalo na pobjedu Arbanasa i to se dogodilo. Pobjedonosni pogodak protiv Vrčeva polučio je Fain odmah početkom nastavka. Sa prednošću domaćeg terena pobjede su ostvarili nogometaši Paklenice u srazu sa NOŠK-om te nogometaši Debeljaka koji su zamjenom domaćinstva na svom Šaraju uvjerljivo sa 6:2 svladali Velebit uz tri pogotka Martina Jeraka.