Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Surać: Moramo biti zadovoljni bodom

Autor: Matej Lordanić

05.03.2010. 23:00
Surać: Moramo biti zadovoljni bodom

Foto: Vedran SITNICA



– Bilo je jako teško igrati protiv disciplinirane i dobro organizirane obrane Karlovca. Nismo nalazili adekvatnih rješenja. Možda su naši bočni igrači trebali više probijati i ulaziti u kazneni prostor – riječi su kapetana Jakova Suraća.
Nogometaši Zadra su nakon remija s Karlovcem konstatirali kako je i osvojeni bod dobar s obzirom na to da je izboren tek u sudačkoj nadoknadi. Također, bili su složni u procjeni da su utakmicu trebali prelomiti već u prvome poluvremenu. Prvi je svoje viđenje utakmice ponudio Želimir Terkeš.
– Na kraju moramo biti zadovoljni bodom. Svi su vidjeli kako je Karlovac igrao, u potpunosti su se povukli što je nama činilo velike probleme. Imali smo puno čistih prigoda koje nismo uspjeli realizirati, napose u prvom poluvremenu. Oni su poentirali iz kontranapada, na što smo mi uspjeli odgovoriti pogotkom tek pred sam kraj utakmice. Praktički smo uzeli bod i time smo zadovoljni – kazao je Terkeš, a nešto opširniji je bio kapetan Jakov Surać.
– Imali smo inicijativu tijekom svih 90 minuta. No, zadnja linija nam je zaspala zbog čega smo primili pogodak i sa zaostatkom išli na odmor. Stoga smo se morali čupati u nastavku. Ostaje žal što nismo nešto prije izjednačili kako bi nam ostalo više vremena za eventualni pobjednički pogodak. Bilo je jako teško igrati protiv disciplinirane i dobro organizirane obrane Karlovca. Nismo nalazili adekvatnih rješenja. Možda su naši bočni igrači trebali više probijati i ulaziti u kazneni prostor. To se nije događalo, pa nam je ostalo samo pokušavati kroz centaršuteve iz čega je bilo teško postići pogodak budući da Karlovac ima jako visoke igrače u obrani. Na koncu moramo biti zadovoljni bodom – konstatirao je kapetan Surać.
U 67. minuti umjesto Igora Banovića ušao je Jure Jerbić. Jerbić smatra kako Zadrani trebaju biti zadovoljni bodom, iako su trebali osvojiti tri.
– Bod je dobar, iako smo zaslužili sva tri. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko čistih prigoda, a u nastavku smo imali inicijativu i napadali čitavo drugo poluvrijeme. Zaista smo trebali osvojiti puni plijen. No, i bod je dobar. U prvom poluvremenu smo trebali riješiti utakmicu. Znali smo da će se oni povući nakon što su postigli pogodak, ali nakon svega moramo biti zadovoljni bodom – kratko je rekao Jerbić.
Igrač gostiju Goran Paracki smatra kako Karlovac protiv Zadra nije imao svoj dan.
– Priželjkivali smo vratiti se iz Zadra kući osvojivši sva tri boda. No, u posljednjim smo minutama primili pogodak. Povukli smo se u drugom poluvremenu i nismo uspijevali izaći sa svoje polovice igrališta. Branili smo se cijelo drugo poluvrijeme. Ništa nam nije išlo, valjda je to bio takav dan – poručio je Paracki.