Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Rad s darovitom djecom

Autor: Petra Mičić

27.01.2010. 23:00
Rad s darovitom djecom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Uspjeli smo verificirati poseban program za rad s darovitom djecom te ga započeti u studenom 2009. Dosad je verificiran i vjerski program te program ranog učenja engleskoga jezika, kazala je ravnateljica Dunatov
Zadarski dječji vrtići ušli su u novu 2010. godinu s novim projektima kako bi još više podignuli standard, a tako je i ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce” predstavila planove za nadolazeću godinu.
– Proteklom godinom smo jako zadovoljni u pedagoškom radu naše ustanove. Naime, uspjeli smo verificirati poseban program za rad s darovitom djecom te ga započeti u studenom 2009. U “Suncu” je tako dosad verificiran i vjerski program te program ranog učenja engleskoga jezika, a ovo je već treći posebno odobreni program u našoj ustanovi u protekle tri godine koji se redovno provodi, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce” Ana Dunatov.
Radi se o posebnom programu rada s darovitom djecom koji se do sada odvijao u predškolskim ustanovama u Zagrebu i Splitu, a prvi put formiran je i u Zadru te bi ubuduće trebao postati sastavni dio vrtićkoga sadržaja.
S obzirom na potrebe programa, posebna pozornost bila je na edukaciji ljudi – psihologa koji rade na procjeni i testiranju djece, kao i odgojiteljica koje vode igraonice. Riječ je o programu koji je vrlo zahtjevan, ima posebnu didaktiku, tehniku i opremu, kao i odgovarajuću edukaciju.
Tijekom ljeta 2009. renoviran je područni objekt “Maslačak” te je dovršena izmjena stolarije u područnom objektu “Jazine”. Dječji vrtić “Sunce” je dobio i novi kombi za dostavu hrane te je klimatiziran objekt “Ciciban”. U protekloj godini su svi područni objekti bili opskrbljeni i novom didaktikom.
– U ovoj godini planiramo preurediti jaslice i vrtić “Jazine” te im nabaviti novi namještaj. Također planiramo podići ogradu u Dječjem vrtiću “Duga” kako bismo izbjegli vandalstvo koje pojedinci rade na tom području.
Bilo je sitnih problema u realizaciji svega navedenog, ali smo to rješavali u hodu pa smo na te male probleme već i zaboravili.
I dalje ćemo pratiti potrebe djece i osoblja, a prema tome ćemo i planirati daljnje korake, zaključila je Ana Dunatov.