Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Konačno obećano igralište!

Autor: Anamarija Bilan

17.01.2010. 23:00
Konačno obećano igralište!

Foto: Adam VIDAS



Krajnje je vrijeme da jedan kvart kao što je Bili brig dobije novo i kvalitetno uređeno igralište. Zadovoljne smo igralištem, i njegovom veličinom i spravama, iako moramo istaknuti kako nema dovoljno sprava za manju djecu, rekle su sretne i zadovoljne mame koje smo u subotu susreli na igralištu. One su sa svojom dječicom izašle na svjež zrak i iskoristile rijetko zimsko Sunce kako bi se njihova djeca nauživala igre
Djeca jednog od najvećih zadarskih naselja Bilog briga ovih su dana dobili obećano igralište.
U neposrednoj blizini novootvorene osnovne škole Zadarski otoci i dječjeg vrtića otvoreno je novouređeno igralište na kojem se i već manja djeca mogu igrati, penjati, vrtjeti i uživati u svježem zraku. Na igralištu je postavljeno nekoliko penjalica po kojima se djeca mogu penjati, vješati, ljuljati i uvježbavati svoje gimnastičke vještine, postavljena je klackalica, zatim ljuljačke, vrtuljak te tobogan za najmlađu dječicu.
Šljunak kao podloga
Za podlogu na igralištu iskorišten je šljunak koji može ublažiti eventualne padove, ali i poslužiti za gradnju dvoraca ili kula iz mašte. Ipak, šljunak nije ograđen pa se lako raznosi izvan igrališta.
Izgleda da igralište nije u potpunosti dovršeno jer se mogu primijetiti betonski blokovi koji još uvijek nisu dovršeni, pa nije jasno trebaju li to biti klupice ili nešto drugo, a ni zelene površine nisu do kraja uređene.
Ipak, ništa od ovoga ne smeta mamama i djeci Bilog briga koji su jedva dočekali da im se izgradi igralište na kojem će bezbrižno moći provoditi slobodno vrijeme.
– Krajnje je vrijeme da jedan kvart kao što je Bili brig dobije novo i kvalitetno uređeno igralište. Zadovoljne smo igralištem, i njegovom veličinom i spravama, iako moramo istaknuti kako nema dovoljno sprava za manju djecu, rekle su sretne i zadovoljne mame koje smo u subotu susreli na igralištu. One su sa svojom dječicom izašle na svježi zrak i iskoristile rijetko zimsko Sunce kako bi se njihova djeca nauživala igre. Istaknule su kako je igralište sagrađeno u relativno kratkom vremenu te da su i one i njihova djeca jedva dočekali završetak radova.
Red za ljuljačke
I sami smo se uvjerili u dječju radost što mogu uživati u Suncu i svježem zraku te se igrati u sigurnosti kvalitetno uređenog igrališta.
– Uvijek kad je lijepo vrijeme dođemo se ovdje igrati i jako nam se sviđa! Ipak, moramo reći kako treba staviti još ljuljački jer je uvijek velik red i svi se gotovo tuku da bi došli do ljuljački koje su uvijek zauzete, rekao je 11-godišnji dječak kojeg smo susreli na igralištu. Kazao je i kako su se on i njegovi prijatelji do uređenja ovog igrališta igrali po kvartu, pa su većinom na trgu igrali nogomet. Međutim, sada im je drago da imaju mjesto samo za sebe gdje se mogu doći igrati.
On i njegovi prijatelji nahvalili su nam igralište koje se očito sviđa i starijoj djeci.
Naime, kako su nam rekli ovi mališani, osmaši preko velikog odmora dolaze na igralište i skaču po spravama. Zbog njih mlađa djeca ne mogu doći na red za igru, a i strahuju da im “veliki” ne razbiju sprave. Zbog ovoga smatraju kako bi neki zaštitar trebao provjeravati situaciju na igralištu. Inače, ovo dječje igralište je gradska vlast obećala dovršiti prije Božića, ali su zbog vremenskih uvjeta, odnosno lošeg vremena, radovi kasnili što je i razlog da je igralište otvoreno tek sad.