Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadrani prvi u Reggio Emiliji

Autor:

25.08.2009. 22:00
Zadrani prvi u Reggio Emiliji


Da je Zadar grad košarke, potvrdili su i izabranici Rudija Tičine na nedavno održanoj Olimpijadi trobojnice u Reggio Emiliji. U konkurenciji šest momčadi gradova koji su sudjelovali na toj Olimpijadi Zadrani su s četiri pobjede osvojili zlatnu medalju. Izbornik Grada Zadra na ovom natjecanju Rudi Tičina istaknuo je da su njegovi momci shvatili ozbiljno izazove ovog natjecanja i deklasirali sve protivnike.
– Osvojili smo zlato na ovom tradicionalnom natjecanju koje okuplja gradove prijatelje s Reggio Emilijom. Sudjelovalo je šest momčadi podijeljenih u dvije skupine, a mi smo svoje dvije prepreke u skupini dosta lako prošli. Španjolski Alicante dobili smo preko 40 razlike, a nakon njih smo pobijedili domaćina Reggio Emiliju. U polufinalu smo porazili španjolsku Gironu 102:34, da bismo u finalu ponovno svladali Alicante 98:41. Bili smo prejaki za sve konkurente, a od svih naših deset kadeta koje smo poveli najviše se istaknuo Josip Škara koji je proglašen najkorisnijim igračem turnira – kazao je Tičina nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijadi trobojnice.
Zlatni iz Reggio Emilije su: Josip Škara, Toni Longin, Marko Marinović, Mate Hordov, Dominik Mavra, Šime Klapan, Andrija Kamber, Ivan Gregurić, Filip Rutar, Luka Mujagić.