Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Napokon smo ozbiljna momčad

Autor: Viktor Bogut

25.08.2009. 22:00
Napokon smo ozbiljna momčad

Foto: Sebastian GOVORČIN



S dolaskom Jianga mi postajemo strašno jaki i pretvaramo se u momčad koja će ravnopravno napadati titulu prvaka – ističe Karlović
Nakon dugo vremena možemo sebe smatrati ozbiljnom momčadi. U svakom slučaju mnogo ozbiljnijom nego prije kada smo igrali s jako mladim stolnotenisačem na mjestu trećeg igrača – kazao je iskusni stolnotenisač Donata Davor Karlović, misleći na ovosezonski sastav zadarskog prvoligaša. Zadrani će za manje od mjesec dana u sastavu Davor Karlović, Stipe Josipović, Tomislav Kolarek krenuti u novu sezonu.
– Pripreme traju. Ovo je najteži dio, a tu su i godine. Zadovoljan sam. Dobro treniram, iako moram priznati, malo se i doziram. Ali najvažnije je da pred početak priprema nisam navukao višak kila, tako da pripreme dobro izdržavam – kaže Karlović, kojemu je sparing partner na treninzima najčešće Josipović.
– Tu su i mladi igrači Vice Ivčić i Josip Miljković. Kolarek se nalazi na pripremama reprezentacije za Europsko prvenstvo.
Mnogo se već pričalo o momčadi Donata u idućoj sezoni. Uz Kolareka i Josipovića priključio se i Tyani Jiang, reprezentativac Hong Konga, 22. igrač svjetske rang ljestvice i jedan od najboljih igrača koji je nastupao u hrvatskom prvenstvu.
– Ne jedan od najboljih, nego najbolji. Barem ako se gleda rang ljestvica. S njim smo dobili super jako pojačanje.
No, on će vam biti od pomoći tek za doigravanje?
– To je istina, a ući u doigravanje neće biti tako jednostavno. Svi su se pojačali. Zagreb i Marof su super jaki. Dubrovčani imaju istu momčad od lani, jaku i iskusnu. Pula je dovela Kineza. U Industrogradnju se vratio Ređep, u Vodovod Osijek Krivić. Svi oni žele doigravanje, a ima mjesta za samo četiri momčadi.
Karlović, Kolarek, Josipović čini se dovoljno jaka momčad da to ostvari.
– Slažem se, no kao što sam napomenuo, ima mnogo jakih momčadi. Svi misle da ćemo mi lako ući u doigravanje, no ipak smo ostali bez Kineza Jia Zhenga, koji je u mnogim partijama imao dvije sigurno pobjede. Kolarek je odličan igrač, ali nije sigurno da ima dvije pobjede u svim utakmicama, poput Jia Zheng. Ipak, mnogo smo dobili s Josipovićem, koji je solidan treći igrač i s kojim ćemo imati jednu dodatnu sigurnost.
U slučaju da uđete među četiri najbolje, a za očekivat je da hoćete, Donat postaje nešto što nikada nije bio. Glavni favorit za titulu.
– S dolaskom Jianga mi postajemo strašno jaki i pretvaramo se u momčad koja će ravnopravno napadati titulu prvaka.


 OMBLA I MIJATOVIĆ U REPREZENTACIJI


Dvoje mladih članova Donata, Danijel Mijatović i Matea Ombla nalaze se u Umagu na pripremama kadetske reprezentacije. Oni će u četvrtak ujutro krenuti u francuski Strasbourg, gdje će nastupiti na Europskom prvenstvu. Mijatović se trenutačno
nalazi na drugom mjestu mlađe kadetske rang ljestvice, isto kao i Ombla, koja je tek ušla u tu kategoriju.