Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

"STABILNO KRIMINALNO"

Nižu se reakcija ne optužnice protiv bivših ministara

Autor: Hina

26.10.2022. 21:47
Nižu se reakcija ne optužnice protiv bivših ministara

Foto: Robert Anić/PIXSELL



Sve je više reakcija na podizanje optužnica protiv četvorice bivših ministara u Vladi.


Nikola Grmoja iz Mosta objavio je na Facebooku:


‘Ako optužnice protiv dva Plenkovićeva potpredsjednika Vlade Tolušića i Miloševića i dva ministra Horvata i Aladrovića nisu četiri i više nego dovoljna razloga za ostavku premijera Plenkovića, onda ne znam što bi bio dovoljan razlog pad Vlade i raspisivanje novih izbore.




Bilo gdje u EU bi bilo nezamislivo da opstane Vlada u kojoj su protiv četvorice najviših dužnosnika podignute optužnice! Jedina stabilnost kod Plenkovića je stabilno kriminalno’, napisao je Grmoja.


U sličnom tonu reagirao je i hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić:


‘Danas je podignuta optužnica protiv još četvero Plenkovićevih ljudi. Svi su HDZ-ovci isti i nema iznimke. A zna se da riba smrdi od glave i zna se tko je glava.


Prava kazna za sve te lopove doći će kad vlast u državi preuzmu ljudi koji se godinama beskompromisno bore protiv korupcije. Imam stotine i tisuće stranice dokaza protiv HDZ-ove lopovske bande, prijavio sam ih sve svim mogućim institucijama, hrvatskim i europskim. Mislav ima desetljeća dugu karijeru u pravosuđu.
Jasno je kao dan da ne postoji u hrvatskoj politici nitko s više volje i iskustva da im oduzme sve što su pokrali i pošalje ih tamo gdje im je mjesto.
Za Hrvatsku su ključni izbori 2024. i oni će odrediti smjer kojim će zemlja ići’, napisao je Sinčić.