Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Projekt »Kosa istok-zapad«

Velika rekonstrukcija vodovoda na dobrobit svih građana

Autor: Nikolina Lucić

28.08.2023. 08:52
Velika rekonstrukcija vodovoda na dobrobit svih građana

Foto: KOMUNALAC BIOGRADKomunalac d.o.o. Biograd na Moru obišao je radove projekta »Kosa istok-zapad« u iznosu od 6,8 milijuna eura na području Grada Biograda na Moru. S gradonačelnikom Grada Biograda Ivanom Knezom, predstavnicima naručitelja radova Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, direktorom Marinom Colićem, tehničkim direktorom Krunom Pešićem, financijskom direktoricom Jelenom Jelić, inženjerima Mateom Bađokom i Martinom Zurak, predstavnikom izvođača radova tvrtke Golemi te predstavnicima tvrtke Aniva inženjering d.o.o. kojoj je povjeren stručni nadzor, obišao je radove na projektu koji su započeti u srpnju ove godine pod nazivom »Kosa istok-zapad«, s ciljem poboljšanja infrastrukture Grada Biograda na Moru.


Projekt ukupne vrijednosti 6,8 milijuna eura ima za cilj značajno unaprijediti infrastrukturne uvjete.


Impresivna dužina


Projekt ima ključni fokus na rekonstrukciji vodovoda, koji će se protezati na impresivnih 5.239,9 metara. Ova rekonstrukcija će osigurati pouzdan i učinkovit vodovodni sustav, pružajući kvalitetnu opskrbu vodom stanovnicima tog područja. Projekt također obuhvaća odvodnju, s planiranih 9.708 metara novih odvodnih kanala. Ova mjera ima za cilj poboljšati odvodnju i smanjiti rizik od poplava, stvarajući sigurno okruženje za stanovnike. Također, planira se izgradnja tlačnog cjevovoda duljine 262 metra, kako bi se pružila dodatna podrška vodovodnom sustavu i omogućio stabilan protok vode.


Radovi bi trebali završiti u lipnju 2026. godine
Direktor Komunalca d.o.o. Biograd na Moru, Marin Colić, istaknuo je važnost suradnje i angažmana stručnih timova u realizaciji projekta. Očekuje se da će projekt »Kosa istok – zapad« donijeti značajne koristi lokalnoj zajednici, poboljšavajući kvalitetu života stanovnika i stvarajući infrastrukturne temelje za budući razvoj. Planirani završetak radova i dobivanje uporabne dozvole predviđeni su do sredine 2026. godine.


Jedan od ključnih elemenata projekta je rekonstrukcija vodovoda, čija će dužina iznositi impresivnih 5.239,9 metara. Rekonstrukcija će osigurat pouzdan i učinkovit vodovodni sustav, pružajući kvalitetnu opskrbu vodom stanovnicima na tom području.


Sigurno okruženje


Odvodnja je također važan aspekt projekta, s planiranih 9.708 metara novih odvodnih kanala. Ova mjera ima za cilj poboljšanje odvodnje i smanjenje rizika od poplava u tom području, osiguravajući sigurno okruženje za stanovnike. Tlačni cjevovod, koji će biti izgrađen na 262 metra, pružit će dodatnu podršku vodovodnom sustavu, omogućavajući stabilan i snažan protok vode.


Projekt »Kosa istok – zapad« ne bi bio moguć bez suradnje i angažmana stručnih timova.


Sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Biogradom na Moru.