Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Privlaka

Nogometni fanovi dobili novo igralište

Autor: Ana Šarić Fric

28.08.2023. 08:57
Nogometni fanovi dobili novo igralište

Foto: BORIS KAČAN

Nešto više od tri tjedna polaznici škole nogometa NK Sabunjar igraju na novouređenom kvalitetnom terenu na koji je postavljen novi umjetni travnjak s reflektorima. Takav sportski teren omogućit će im ne samo kvalitetniju igru već i da budu organizatori i domaćini raznih utakmica, treninga i sportskih događaja. Za izgradnju ove nove sportske infrastrukture bilo je potrebno pet godina, ali nakon višegodišnjih ulaganja cilj je ostvaren i to na radost svih igrača te na ponos načelnika i Privlačana.


Petogodišnji trud


– Gradnja je trajala više od pet godina. Bilo je potrebno urediti pitanje vlasništva, ali i prikupiti potrebnu dokumentaciju. Aplicirali smo na natječaj EU-a u vrijednosti od milijun eura, ali tada nismo dobili sredstva. Međutim, nismo odustali od našeg cilja te smo se prijavili na natječaj Ministarstva turizma i sporta na kojem smo prošli i s kojim smo pokrili jednu šestinu troškova, dok smo ostatak prikupili uz pomoć lokalnih turističkih zajednica koje financijski podupiru NK Sabunjar, kazao je načelnik Gašpar Begonja istaknuvši da su realizacijom ovog projekta dobili najbolje moguće uvjete u Županiji, ali tu ne planiraju stati.– S obzirom na to da su postavljeni reflektori, nogometaši sad mogu trenirati i tijekom noćnih sati, što je posebno bitno u ljetno vrijeme kad je tijekom dana vruće. Iduće godinu planiramo izgraditi novu svlačionicu, što će naš nogomet podići na još višu razinu, naglasio je načelnik Begonja. Vrijednost tog projekta je nešto veća od 500.000 eura, a s tim bi se dobili bolji uvjeti rada koji bi zadovoljili potrebe cijelog kraja, a iz Općine očekuju i kvalitetnije financijske pomoći od partnera. Naime, Grad Nin sa Zatonom te Općine Privlaka, Vir i Vrsi financijski sudjeluju u pomaganju škole nogometa.


Svima od koristi


– U našoj školi treniraju djeca iz cijelog ovog područja, a rad podupiru Grad Nin sa Zatonom te Općine Vir i Vrsi. Ovaj projekt svima će biti od koristi, a osim što smo popravili uvjete za našu djecu, stvorili smo i nove uvjete za organizaciju većih sportskih susreta te za gostovanja drugih klubova, rekao je načelnik.


S novim terenom zadovoljan je i Jure Zanki, voditelj škole nogometa NK Sabunjar koju pohađa oko 130 djece iz cijelog kraja.


– Teren smo već isprobali i zadovoljni smo dobiven uvjetima. Samim time što je teren nov odmah je velika razlika, ali činjenica da imamo umjetnu travu pomoći će u treninzima, u savladavanju tehničkih stvari i siguran sam da će polaznici uživati, rekao je Zanki. U privlačkoj školi nogometa pet je kategorija koje se natječu, papaline, tići, mlađi pioniri, pioniri i kadeti. Papaline, tići i kadeti se natječu u Županijskoj ligi, a mlađi pioniri i pioniri se natječu u Dalmatinskoj ligi. Uz Juru Zankija, nogometaše još treniraju Mateo Šango, Luka Vukšević i Luka Gavran, svi od reda profesionalci u svom poslu.– S djecom rade obrazovani dečki, s fakultetom, i koji su pedagozi te smatram kako je to najviši nivo koji možemo omogućiti našim polaznicima, zaključio je Zanki, a nova infrastruktura zasigurno će im u tome biti odskočna daska.


Sadržaj je nastao u suradnji s Općinom Privlaka.