Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

srušio sve rekorde

Jubilarni 25. Biograd Boat Show malo tko je želio propustiti

Autor: Iva Bucić

30.10.2023. 08:44
Jubilarni 25. Biograd Boat Show malo tko je želio propustiti

Foto: Luka Jeličić

Jubilarni 25. Biograd Boat Show privukao je tisuće profesionalaca i zaljubljenika u nautičku plovidbu te najvažnijih domaćih i međunarodnih proizvođača plovila i nautičke opreme, koji često čekaju upravo listopad kako bi u Biogradu predstavili svoje najnovije proizvode. Tako je bilo i ove godine, kad je premijerno predstavljeno 40 plovila.


Osim po broju premijera, na 25. BBS-u svi su rekordi oboreni sudjelovanjem više od 400 izlagača, kao i izlaganjem oko 400 plovila dužine do 24 metra. Naime, ove je godine dodano više od 50 novih plovila u moru i više od 30 na kopnu.


Impresivna titula


– Manifestacija je krenula sitnim koracima, pokušavajući produljiti turističku sezonu, ali i ponudu Grada Biograda na Moru. Gledajući danas dolazimo do brojki koje su stvorene zahvaljujući predanom radu, organizaciji, ali i vizionarstvu. Sajam je dobio titulu najvećeg srednjoeuropskog nautičkog sajma na vodi. Brojke rastu iz godine u godinu, ruše se rekordi u broju izlagača, agencija, sudionika, ali i posjetitelja, kazuje gradonačelnik Grada Biograda Ivan Knez.


– Već 25 godina radimo na stvaranju lojalnosti kod partnera i izlagača bez kojih ne bi bilo naših uspjeha. Tijekom pandemije bili smo samo jedan od tri europska sajma koji su se održali, što dovoljno govori o našoj ljubavi i poštovanju prema našim partnerima, posjetiteljima i građanima Biograda na Moru, kazao je Milan Šangulin, direktor BBS-a.Uz rasprodan izložbeni prostor, BBS je održan u razdoblju od 25. do 29. listopada, u vrijeme vrlo snažnog nautičkog tržišta, gdje je potražnja za plovilima u cijeloj Europi velika, a ponuda sve manja. Budući da su rokovi isporuke novih plovila sve dulji, ovo je bila jedinstvena prilika vidjeti najveći izbor plovila u regiji.


– Iz godine u godinu stvaramo pametniji, zanimljiviji i bogatiji sajam, koji nije namijenjen samo onima dubljeg džepa, već i posjetiteljima koji barem na jedan dan žele ploviti svijetom luksuzne nautike. Već danas razmišljamo o sljedećoj godini, novim izazovima, ali i našoj tradiciji, istaknuo je Šangulin.


Visoki standardi


Najveći sajam nautike i plovila, koji više od dva desetljeća organiziraju Ilirija d.d. i Marina Kornati, nosi više od titule nautičkog sajma. To je mjesto susreta eminentnih proizvođača i trgovaca, zaljubljenika u plovidbu i strukovnih organizacija. Od skromnog regionalnog sajma u četvrt stoljeća BBS je prerastao u veliki međunarodni događaj koji jadransku nautiku predstavlja na svjetskoj sceni.– Listopad je već dugi niz godina zauzet na kalendaru nautičkog svijeta jer nitko ne želi propustiti Biograd Boat Show. Manifestacija privlači različite posjetitelje, nautičke entuzijaste, profesionalce iz nautičke industrije, vlasnike brodova i one koji jednostavno vole morski način života, naglašava gradonačelnik Knez.


Osim izlagačkog dijela, BBS i ove godine predstavlja četiri sajma u jednom – izlagački, kongresni, čarter i business to business. U Biogradu uz to nije manjkalo ni zabave, pa su posjetitelje u petak zabavljali Giuliano & Diktatori, a u subotu TBF.


BBS nosi titulu zlatnog člana Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova (IFBSO) s 36 istaknutih takvih lokacija u svijetu, a u koju je učlanjen promovirajući visoke standarde u organizaciji i doprinoseći razvoju nautičke industrije.Ovaj sadržaj je sponzoriran.