Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

problemi u prometu

Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Autor: Hina

08.01.2024. 08:08
Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Foto: Mateo Levak/Novi listKolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u Lici i Slavoniji ponegdje pada snijeg, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, izvijestio je u ponedjeljak HAK.


Hrvatski autoklub (HAK) pozvao je vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.


Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok.
Zatvorena je i Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, a za ostale skupine vozila obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar.


Promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabranjen je promet i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Mišnjak-Stinica i Prapratno-Sobra te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.