Subota, 13. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

stanje u prometu

Zbog olujnog vjetra u prekidu brodske, trajektne i katamaranske linije

Autor: Hina

31.10.2023. 08:30
Zbog olujnog vjetra u prekidu brodske, trajektne i katamaranske linije

Foto: Arhiva ZLZbog olujnog vjetra u prekidu su brojne brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski-auto klub (HAK). Zbog olujnog vjetra u prekidu su: trajektne linije Sućuraj-Drvenik, Ploče-Trpanj, Makarska-Sumartin. U prekidu su i katamaranske linije Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Split-Stari Grad-Split, Milna-Rogač-Split, Dubrovnik-Šipan-Mljet. Također, brodske linije: Zadar-Preko, Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik i Mali Lošinj-Unije-Susak.


Izmjene su u redu plovidbe na brodskoj liniji Vrgada-Pakoštane-Biograd koja ide bez pristajanja u luci Pakoštane, a prema plovidbenom redu za Biograd. Trajektna linija Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti, a katamaran na liniji Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar plovi bez pristajanja u lukama Brgulje i Molat.


Zbog olujnog vjetra na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupinu vozila), na državnoj cesti DC1 Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle (I. skupinu vozila), na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) preporuča se obilazak dionice državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.
Zbog obilnije kiše ponegdje se na kolniku zadržala veća količina vode. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju i duž jadranske magistrale. Vozače iz HAK-a pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.


Ograničenja su i zbog vode na kolniku: na autocesti A7 u tunelu SV. KUZAM u smjeru Rupe vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h; na autocesti A6 u tunelu VRŠEK u smjeru Rijeke zbog vodene bujice na kolniku promet se vodi jednom prometnom trakom, brzina je ograničena na 60 km/h. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule.


Povodom blagdana Svih svetih očekuje se pojačan promet u zonama glavnih gradskih groblja i vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1):


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.