Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

stanje na cestama

Vjetar ograničava promet na zadarskim prometnicama

Autor: Hina

21.04.2024. 09:52
Vjetar ograničava promet na zadarskim prometnicama

Foto: Arhiva ZLZbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).
Na državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Mokri su ili vlažni i skliski kolnici u Dalmaciji pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.


Do 21. travnja, u 20 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u Makarskoj prometuje se naizmjence, jednim trakom.
Dana ponedjeljka, 22 travnja od ponoći do 16:00 sati izvoditi će se radovi redovnog održavanja asfaltnog kolnika državne ceste DC8 Mlaka-Novi List I kod stadiona Kantrida.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen.