Petak, 13. lipnja 2025

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

pag na meniju

Uspješna promocija projekta "Na kraju posoli s malo cukra"

Autor: Portal ZL

04.05.2025. 18:34
Uspješna promocija projekta

Foto: SŠ Bartola Kašića

U paškom magazinu soli 2. svibnja održana je promocija projekta “Na kraju posoli s malo cukra”, koji slavi bogatu otočnu gastronomsku baštinu kroz slastice izrađene s puno ljubavi i znanja. Projekt je rezultat suradnje Srednje škole Bartula Kašića iz Paga i Prirodoslovno-grafičke škole iz Zadra, a uključio je učenike ugostiteljskog i grafičkog usmjerenja.


Kako je istaknula ravnateljica SŠ B. Kašića Marija Pećirko, projekt predstavlja ne samo okuse prošlosti već i entuzijazam budućih generacija.


Posebnu vrijednost dale su autentične slastice poput paškog pandešpanja, štrudela od skute te novih “paških keksa” ukrašenih motivima paške čipke, mosta i otoka.


Posebno mjesto zauzeo je novootkriveni recept – paški bucolaj, tradicionalni kolačić koji se nekada pripremao samo za Božić i poklanjao kumovima, a čiji je moto “Ki ima kuma, ide kolacići” poslužio i kao slogan projekta.


Učenici su radili pod vodstvom svojih nastavnika i vanjskih suradnika, a podršku su pružili partneri iz lokalne zajednice: TZ općine Kolan, TZ grada Paga te restorani Na Katine i Na Tale.


Projekt je financiran putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta za jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam.