Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

obilazak

Učenici srednje EBTŠ Zadar posjetili Ravne kotare i Benkovački sajam

Autor: Portal ZL

11.01.2024. 09:05
Učenici srednje EBTŠ Zadar posjetili Ravne kotare i Benkovački sajam

Foto: EBTŠ ZadarUčenici 1. i 2. razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar u pratnji svojih profesorica Antice Klarin i Anite Kocman posjetili su u srijedu 10.01.2024. tradicionalni Benkovački sajam.  Posjet  sajmu bila je  izvrsna prilika gdje su učenici mogli vidjeti kako izgleda tradicionalna trgovina, kako se trguje i što se sve Benkovački sajam nudi.


Nakon obilaska sajma posjetili su Zavičajni muzej Benkovac, nezaobilazno mjesto koje pruža neprocjenjivo iskustvo i informacije o povijesti ovog kraja gdje  im je uz vođeni obilazak muzeja prezentirana bogata i kompleksna povijest ovoga kraja  te su učenici uz stručno vodstvo uživali u zanimljivoj postavi muzeja.

Svoj posjet Ravnim kotarima učenici su završili obilaskom Maškovića hana gdje su uz stručno vodstvo posjetili muzej koji se nalazi u sklopu Heritage hotela Maškovića Hana te im je kao primjer dobre prakse  prezentiran način na koji je kompleks Maškovića Han obnovljen.


Ovaj posjet rezultat je suradnje Turističke zajednice Ravni kotari, Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar, Zavičajnog muzeja Benkovac te Heritage hotela Maškovića Han.