Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

natječaj ministarstva

U Polači će se rekonstruirati i opremiti sportsko igralište

Autor: Nikolina Lucić

06.09.2023. 08:52
U Polači će se rekonstruirati i opremiti sportsko igralište

Foto: Dino Stanin/PIXSELLViše od 94 tisuće eura Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je općini Polača za projekt rekonstrukcije i opremanja multifunkcionalnog sportskog igrališta, projekt koji bi prema najavi načelnika Općine Tomislava Prtenjače trebao biti završen do kraja ove godine.


Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava kojom je obuhvaćeno 87 sportskih građevina diljem Hrvatske u ukupnoj vrijednosti od 4.059.198,88 eura.


Načelnik nam je kazao kako se igralište kod lokalne Osnovne škole Franka Lisice rekonstruira na veliku radost najmanjih Polačana koji će uskoro imati novo, veliko i moderno opremljeno mjesto za igru.
– Iznimno smo ponosni i na činjenicu da smo jedina jedinica lokalne samouprave u našoj županiji kojoj je Ministarstvo turizma i sporta odobrilo prijavu na Natječaj. Igralište će, nadam se, biti gotovo do kraja godine.Naša će se djeca tako moći igrati u blizini škole koju pohađaju i to na novouređenom i sigurnom multifunkcionalnom sportskom igralištu, poručio je načelnik.


Ulaganje u sportsku infrastrukturu u posebnom je fokusu Vlade Republike Hrvatske jer je adekvatna sportska infrastruktura važan preduvjet kako bismo sport u svim dijelovima Hrvatske učinili podjednako dostupnim svima, od rekreativaca to vrhunskih sportaša.


– Zbog toga i svake godine povećavamo iznos za ovaj Natječaj i veseli me što opet imamo odlične infrastrukturne projekte iz cijele zemlje i to za sportske objekte u svim sportovima, od otvorenih vježbališta, nogometnih i teniskih terena, sportskih dvorana i mnogih drugih.


Od 2018. godine sufinancirali smo obnovu ili izgradnju više od 250 sportskih objekata u iznosu većem od 14 milijuna eura te ćemo i dalje nastaviti s ovakvim ulaganjima, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.