Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

u tijeku istraga

U Područnoj školi u Kožinu fizički se sukobili čistačica i roditelj jednog učenika. Evo što kaže policija

Autor: Nikolina Lucić

29.05.2024. 12:14
U Područnoj školi u Kožinu fizički se sukobili čistačica i roditelj jednog učenika. Evo što kaže policija

Foto: Arhiva ZLNakon nemilog incidenta u Područnoj školi u Kožinu, gdje su se verbalno i fizički sukobili čistačica škole i roditelj jednog od učenika, policija istražuje okolnosti događaja. Detalje nam je kazao sam ravnatelj OŠ Petra Preradovića, Ante Barać, koji je i pozvao policiju da istraži što se točno dogodilo.


– Ono što sam ja od kolega saznao, jer nisam bio na mjestu događaja jest do ta je jedan od učenika škole za vrijeme velikog odmora, kada su djeca dužna boraviti u školskom dvorištu htio vratiti se u učionicu. Čistačica škole mu je, sljedeći pravila, kazala kako on to ne može napraviti.


Kako se razgovor dešavao na stubištu, čini se kako ga je čistačica uhvatila za ruku kako bi ga spriječila da uđe. Što se točno se točno desilo te je li i koliko učenik ozlijeđen sa sigurnošću ne znam, kazao nam je Barać, dodavši kako su ga, odmah po događaju nazvali kolege iz kožinske škole.
– Učenik se kasnije, naravno, požalio roditeljima na bolove u ruci. Iz škole su ga čak i pokušali odvesti u lokalnu ambulantu, no ona je u to vrijeme bila zatvorena. Dijete je, pošto živi tik uz školu, uz pratnju prijatelja otišlo kući i sve ispričalo roditeljima.


Slučaj prijavljen policiji


Oni su se potom zajedno vratili u školu, kada je i uslijedio verbalni i fizički napad od strane roditelja prema čistačici, pojasnio je ravnatelj, rekavši kako je cijeli slučaj prijavljen policiji, koja, kako su nam iz PU zadarske kazali, poduzima radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile okolnosti događanja.


– Ono što je meni kazano je to da je roditelj verbalno napao čistačicu, ošamario ju i na nju pljunuo, zbog čega je kolegica zatražila medicinsku pomoć i otvorila bolovanje. Oštećen joj je i bubnjić. Ja sam razgovarao s roditeljem našeg učenika i savjetovao mu sa se situacija mogla riješiti na mirniji način, jer ako je čistačica fizički ozlijedila učenika, što je svakako nedopustivo, ionako bi bila sankcionirana.


Ako okolnosti policijske istrage zaključe da je to ozlijede došlo, svakako će biti sankcionirana, najavio je Barać, rekavši kako je policija u školi napravila uviđaj, te razgovarala sa svjedocima i oštećenim stranama.


– Do kraja školske godine zato smo, prvenstveno zbog kontrole ulazaka odraslih osoba, školu odlučili zaključavati od osam sati pa do kraja nastave. U školu je tako, bez jake kontrole, ali i jasnog razloga posjete mogao ući bilo tko.


Ljeto je blizu, svima polako zbog vrućine popušta koncentracija i ovako smo odlučili bolje štititi naše osoblje i učenike, tako da će se znati tko, zašto i koga u koje vrijeme posjećuje u školi, rezimirao je ravnatelj Barać, kazavši kako će djeca koja na prvi sat zakasne moći ući u školu bez problema, jer njihovo se kašnjenje ionako evidentira.