Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

BLAGDANSKE RUKOTVORINE

U centru Posedarja odžan školski božićni sajam

Autor: Toni Perinić

15.12.2022. 16:31
U centru Posedarja odžan školski božićni sajam

Foto: Toni PerinićU centru Posedarja jučer je bilo veselo i rapjevano. Naime, održan je školski sajam na kojem su učenici Osnovne škole Braće Ribar izložili razne rukotvorine koje su izrađivali tijekom cijelog polugodišta. Uz radove vrijednih posedarskih mališana, našlo se tu i ukusnih fritulica, koje su pak neizostavni dio božićnog stola.


Događaj su svojim prisustvom podržali roditelji te mještani Posedarja, a malo tko je kući išao praznih ruku. Prema riječima školske pedagoginje Krasne Marinić, djeca su oduševljeno prionula izradi te u konačnici prodaji svojih rukotvorina.


– Iznimno sam sretna i ponosna što smo i ove godine organizirali sajam ovdje u centru mjesta. Izlaskom iz školske zgrade, želimo naš rad i djelovanje predstaviti lokalnoj zajednici. Djeca su zadovoljna i sretna, a smatram kako sajam doprinosi njihovoj socijalizaciji te ih potiče na međusobno druženje, istaknula je Marinić.
Uz matičnu školu, ustanova broji i još pet područnih odjela – u Islamu Latinskom, Podgradini, Slivnici Gornjoj, Ždrilu i Slivnici Donjoj.