Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

najbolje ravnih kotara

U Benkovcu otvoren moderan i sadržajan turističko informativni centar

Autor: Jana Šolman

17.05.2023. 10:44
U Benkovcu otvoren moderan i sadržajan turističko informativni centar

Foto: TZ Ravnih kotaraU prostoru nove gradske tržnice u Benkovcu, Turistička zajednica Ravni kotari otvorila je novouređeni turistički informativni centar (TIC), koji je upotpunjen gastro & wine shopom i suvenirnicom. Ovaj moderan i atraktivan prostor namijenjen je pružanju informacija o destinaciji i turističkoj ponudi, kao i promociji i prodaji lokalnih proizvoda.


Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi suvenira, vina, rakija, maslinovih ulja, badema, smokava i drugih delicija koje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz ovog kraja.


– U sklopu Turističke zajednice Ravni kotari otvoren je novi turistički informativni centar koji nudi širok spektar usluga. Osim klasičnih administrativnih poslova koje ima svaka turistička zajednica, ovaj prostor obuhvaća i veliku suvenirnicu te gastro & wine shop, u kojem su izloženi svi proizvodi Bukovice i Ravnih kotara.
Također, vani se nalazi i prekrasno uređen ambijent s klupama i sjedalicama, gdje možete sjesti, uživati i u miru degustirati proizvode.Ovo je prvi put da se na jednom mjestu u našem kraju može pronaći sve najbolje iz našeg ruralnog prostora, bilo da se radi o vinu, maslinovom ulju, marmeladi, medu, prirodnoj kozmetici ili o nekim drugim delicijama po kojima je ovaj kraj poznat.


Posebno se ponosimo i dičimo činjenicom da se većinom radi o ekološkoj proizvodnji, što je u skladu s vremenom i trendovima, kazao je Vanja Čvrljak, direktor Turističke zajednice Ravni kotari i dodao kako je ovo tek početak gastronomske afirmacije ovih prostora.


– Mislim da je ovo jedan veliki iskorak i nešto što nam je itekako trebalo. Očekuje se da će Ravni kotari ove godine ostvariti čak do 150 tisuća noćenja, s obzirom na veliki broj objekata ruralnog turizma, posebno kuća za odmor s bazenima, koje su postale prepoznatljiv brend ne samo Ravni kotara, već i cijelog ruralnog dijela Dalmacije.


Ova inicijativa predstavlja početak jedne konkretne gastronomske afirmacije naših prostora, u ovom slučaju Bukovice i Ravnih kotara, dok objekt služi kao informacijski i servisni centar za sve turističke potrebe ovog kraja, zaključio je Čvrljak.