Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Najulov 2022.

Tonijev car iz kulfa

Autor: Boris Bulić

08.12.2022. 20:47
Tonijev car iz kulfa


Još jednom nam se javio Toni Pašeta, saljski panulaš koji je ovoga puta na meti imao cara. A kad je Toniju nešto na meti, tada to obično završi na pajolama.


Teško jutro


– Vrime je bilo baš loše. Tramuntana je držala čitav dan tako da smo jedva uspili izaći da uvatimo koju lignju. Kroz dva sata na lignjama jedva smo digli dvi lignje – priča nam Toni.


– Jutro opet katastrofa. Tražimo i tražimo, ali bez lignje tako da smo u samo svitanje krenuli vući panulu s onim što imamo pa što bude. Prošla su tako skoro dva sata panulivanja, a ribe ni za lik – nastavlja Toni svoju priču.

Pravi macan


– Sve je izgledalo beznadežno. Nije bilo druge nego minjati poštu. Polako sve diži, čuvaj lignju da izdrži pa što brže na novu poziciju. A na promjeni pošte čudo! Nakon samo pet minuta udarac. Odmah sam po povlačenju zna da je riba malo veće kilaže. U par navrata je istega upredenicu po par metara.


Na prvu sam mislia da je gof dok nije doša do samog vrha. A kad je ispluta na površinu imali smo što i viditi. Macan od 11,20 kilograma!


Moj Tubertini Vitality je to odradia bez problema, uparen sa Jigging Master multiplikatorom te upredenicom od 0,42 milimetra. Predvez je bija fluorokarbon od 0,87 milimetara, a udice Sasame – ispričao nam je Toni Pašeta.