Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

zračna luka

[FOTO] Svečano obilježen dolazak prvih putnika s nove zimske linije Zadar-München

Autor: Nikolina Lucić

31.10.2023. 13:19
[FOTO] Svečano obilježen dolazak prvih putnika s nove zimske linije Zadar-München

Foto: Luka JeličićZračna luka Zadar i na koncu rekordne poslovne godine nastavlja sa radnim aktivnostima i primanjem putnika. Iako je period izvan glavne turističke sezone redovito poznat po manjem obujmu i broju slijetanja, Croatia Airlines, nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, u zimskom redu letenja 2023./2024. uvodi novu međunarodnu liniju Zadar – München, dvaput na tjedan – utorkom i subotom.


Dočekali smo tako prve putnike na letu iz Münchena u Zadar, kao i ispratili prve putnika na letu iz Zadra u München. Zračna luka Zadar ovom je linijom i u jesenskom i zimskom periodu tako ostala povezana s Europom, dokazujući ne samo kako je Zadar važno odredište i izvan ljetne sezone, već i kako su radne aktivnosti i planirani projekti obnove i proširenja putničkog terminala i uzletno-sletne staze već sada dovoljna garancija budućih uspjeha i rekordnog poslovanja Zračne luke Zadar.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić tim je povodom kazao kako je ovo prvi međunarodni zimski let Croatia Airlinesa u zimskoj sezoni letenja.


– Ovo je rezultat naših napora i suradnje da Zadar povežemo sa najvažnijim međunarodnim središtima, jer interes za posjetama gradu ne jenjava završetkom ljeta, poručio je Klišmanić, najavivši veći broj linija nakon završetka projekta obnove uzletno – sletne staze i proširenja terminala. Ovo je početak velikih promjena koje nas očekuju. Za iduću sezonu pregovaramo o novom redu letenja, koji će biti još bolji, dodao je.


Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje Croatia Airlinesa kazala nam je kako im je drago kako su u suradnji sa ZL i TZ-om Zadarske županije uspjeli održati ovu liniju, koja jednako koristi Zadranima i našim gostima.– Radimo na postupnoj zamjeni cijele flote, tako da će zadarskim pistom u budućnosti prolaziti veći i moderniji zrakoplovi, rekla je Pavić.


Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije je podsjetila kako je redovitost zimskih linija važna za posezonu u regiji.


– Njemačka, naročito Bavarska jedno je od naših najvažnijih tržista. A ovo je dobra podloga za cjelogodišnji zurizam, jedan od naših najvažnijih strateških ciljeva. Ovo je također važno i za razvoj drugih segmenata turizma, kao što je kongresni turizam, koji se nakon pandemije napokon vraća svojim uobičajenim ritmovoma, poručila je Kadija.Michael Hefner, rukovoditelj putničkog prometa minhenskog aerodroma, koji je bio na letu, kazao je kako je ovo samo jedna od pet linija koje iz Hrvatske lete prema Münchenu.


– Drago nam je biti dijelom priče koja mijenja naličje hrvatskog i zadarskog turizma, naročito u periodu kada je ritam putovanja prema hrvatskoj obali smanjen. Croatia Airlines naš je dobar i dugogodišnji partner s kojim sa zadovoljstvom radimo na daljnjoj suradnji i uspostavi više linija. Bavarska i Zadar dugo su povezani tradicijom turističkih dolazaka, tako da nam je iznimno važno njegovati dobro partnerstvo sa kolegama u Zadru, naglasio je Hefner.


A da su veze između bavarske metropole i Zadra itekako čvrste dokazuje i preko pedeset putnika koji su jutros poletili iz Zadra. Putnica Sanja, koja dolazi iz Splita oduševljena je postojanjem ove linije, jer kako kaže, žitelji Splita nemaju taj luksuz.


Foto


Prvi zimski let Zadar-Munchen


avatar

Snimio: Luka Jeličić


31.10.2023. 13:17


Galerija

Foto: Luka Jeličić