Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA

Školska sportska dvorana dobila nove tribine i semafor

06.04.2024. 12:06
Školska sportska dvorana dobila nove tribine i semafor

Foto: OSOBNA ARHIVASportska dvorana Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, nakon dugo godina zasjala je u novom ruhu zahvaljujući sredstvima koja je osigurala Udruga Napredak iz Sv. Filip i Jakova i Općina Sv. Filip i Jakov.


Čekali od 2012.


Ukupna vrijednost investicije iznosi 64.972,50 eura, a postavljene su teleskopske ormarne tribine i sportski semafor. Tribine su duljine 36 metara i kapaciteta 250 do 300 sjedećih mjesta, dok je sportski semafor visoke kvalitete i performansi sa CIBA certifikatom. Opremanjem dvorane škola je dobila mogućnost organiziranja brojnih sportskih događanja, što je osobito razveselilo školarce.


O ovom projektu i važnosti opremanja dvorane, razgovarali smo s ravnateljicom Gordanom Kurtov koja je istaknula zadovoljstvo učinjenim.
– Već dugo imamo veliku dvoranu, koja je od 2012. godine bez tribina i semafora. Već dugo to pokušavamo riješiti, pa evo sve do nedavno kada smo zajedno s Općinom i Udrugom Napredak osigurali sredstva. Polovicu sredstava je osigurala Općina iz vlastitih sredstava, a polovicu Udruga, nakon čega smo krenuli u nabavu i u postavljanje opreme. Prošle godine u lipnju, potpisali smo ugovor, ali je nabava dosta dugo trajala, kazala je Kurtov dodavši da je ova dvorana i oprema koja se u njoj nalazi dosta skupa za jednu ovakvo malu sredinu, ali mnogo znači djeci i široj zajednici.


Ravnateljica je također istaknula kako je škola ovim uređenjem stekla uvjete za održavanje sportskih natjecanja na najvišem nivou, a planova i ideja imaju napretek. Osobito ih raduje međunarodna suradnja sa školom iz Francuske, koja će ih uskoro posjetiti i zaigrati nogomet u dvorani.


FOTO: OSOBNA ARHIVA


Na visokom nivou


– Velika je stvar za našu školu, da imamo ovako opremljenu dvoranu s odličnim uvjetima, gdje se mogu igrati velike utakmice na visokom nivou. Već sad se spremamo za buduće aktivnosti. Trenutno se tjelesna nastava odvija u prostoru, nedavno je bio županijski turnir osnovnih škola u nogometu u našoj dvorani, a imamo još planova za održavanje sportskih aktivnosti. Uskoro će se održati državno natjecanje u plesu za djecu, ali i jedan košarkaški turnir klubova za odrasle. Također, 22. travnja u sklopu Erasmus programa dolazi nam ekipa osnovnoškolaca iz jedne škole iz Francuske, koja će igrati jedan nogometni turnir s našom djecom. Bit će to jako zanimljivo i svi se radujemo, kazala je Kurtov.


Sportska dvorana postaje mjesto susreta mnogih rekreativaca, škola i klubova koji će na raspolaganju imati vrhunski opremljen prostor. Ravnateljica nam je također istaknula kako je ostvarenjem ovog projekta škola spremna za sva buduća događanja, ali i suradnje pošto će imati mogućnost iznajmljivanja dvorane.


– Ovo je iznimna stvar za nas jer se u dvorani mogu održavati razna događanja, ali možemo ju i iznajmljivati profesionalnim klubovima što je isto opcija. Prioritet je, naravno, nastava, ali kad god je dvorana slobodna, nastojat ćemo da bude u funkciji, istaknula je Kurtov.


PIŠE: NINA VIGAN