Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

frekventna prometnica

Rupe na Putu Vrela velika opasnost, a zbog tehničkog proračuna od sanacije - ništa

Autor: Nina Vigan

22.05.2024. 07:00
Rupe na Putu Vrela velika opasnost, a zbog tehničkog proračuna od sanacije - ništa

Foto: Luka JeličićJoš krajem prošle godine pisali smo o oštećenjima županijske ceste Ž6007 Zadar – Ražanac, točnije o Putu Vrela na dijelu ceste koja se proteže od Vinarije Degarra prema objektu Vodovoda.


Kolnik je oštećen u oba traka, stoga je ponekad nemoguće izbjeći rupe na cesti koje su se kroz zadnje mjesece dodatno proširile ili su nastale nove. Kontaktirali smo tada Robertina Dujelu, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, s obzirom n ato da je taj dio županijske ceste u nadležnosti Grada Zadra.


Zapela sanacija


Dujela nam je kazao kako je izdan nalog za sanaciju, te da možemo očekivati završetak radova ovog dijela kolnika do veljače. No, kolnik je i dalje u lošem stanju te se stvaraju nova oštećenja pa smo se opet obratili pročelniku kako bismo provjerili gdje je zapela sanacija jer trenutno su tamo postavljeni samo znakovi za oštećenje kolnika.
Dujela nam je objasnio kako su u svjesni problema, međutim, do sanacije nije došlo radi tehničkog proračuna koji je na snazi već mjesecima.– Sanacija Puta Vrela kao i asfaltiranje te vraćanje u prvobitno stanje dionice Poljane Dragutina Domjanića uvelike ovisi o osiguranim proračunskim sredstvima odluke o privremenom financiranju. Vjerujemo u skoro rješenje odnosno početak radova, kazao je Dujela dodavši kako je u međuvremenu u tijeku sanacija udarnih rupa u užem dijelu Poluotoka.


Frekventna cesta


Tehnički proračun pod upitnik je tako stavio cijeli niz gradskih projekata od izgradnje vrtića do brojnih komunalnih zahvata.


Sanacija ove iznimno frekventne prometnice kojom se svakodnevno kreće velik dio mještana općina Ražanac, Vrsi i Poličnik, bitna je i iz razloga što je to jedan od ulaza u grad Zadar. Vožnja ovim dijelom ceste može biti i opasna, pošto je ograničenje brzine u jednom dijelu ceste 80 km/h, sve do objekta Vodovoda gdje se ograničenje smanjuje na 60.


Pošto je ovo jedna od rijetkih dugačkih ravnih cesta bez zavoja, mnogi ili ubrzaju ili naglo smanje brzinu kretanja vozila pred kamerom, a rupe na cesti predstavljaju dodatnu opasnost. Također, riječ je i o prometnici koja prima i velik dio prometa iz smjera otoka Paga i Posedarja tijekom ljetne sezone, a saniran kolnik će zasigurno učiniti vožnju ugodnijom i prije svega sigurnijom.