Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Četiri kategorije

Prijave na utrku Škraping 2023 službeno otvorene

Autor: Matea Guzalić

19.01.2023. 11:46
Prijave na utrku Škraping 2023 službeno otvorene

Foto: Skraping.hrPrijave za Škraping 2023 službeno su otvorene, izvijestili su organizatori dodajući kako ih željno iščekuju 4. ožujka u Tkonu na otoku Pašmanu.


Prijave će biti otvorene do 1. ožujka, a prijaviti se može isključivo online putem prijavnice na internetskoj stranici: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1865


Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici http://www.skraping.hr
Utrka je podijeljena u četiri kategorije, Marathon (Ultra) – za iskusne sportaše od cca 45 km, Challenger – za rekreativce koji su voljni testirati svoje fizičke sposobnosti od cca 25 km, Active (Đir) – za sve željne čistog zraka, predivne prirode, kristalno bistrog mora i veličanstvenog pogleda veličanstvenog pogleda na Kornatski arhipelag od cca 12 km i Light (Obiteljska) – za sve koji planiraju provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi od cca 6 km.


Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor.


Posjetitelji i sportaši dolaze iz susjednih i drugih europskih država te na taj način neposredno promoviraju otok i Hrvatsku. Na prošlogodišnjem Škrapingu sudjelovalo je oko tisuću natjecatelja iz cijele Hrvatske i više europskih zemalja.