Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

željko dilber

Preko dobiva novi luksuzni hotel

Autor: Nikolina Lucić

12.01.2023. 09:51
Preko dobiva novi luksuzni hotel

Foto: Andrina LuićOpćina Preko na Ugljanu napokon bi mogla dobiti veliki, moderno uređeni hotel, koji ovoj turističkoj destinaciji tako nasušno treba. Nakon što je prošle godine otvoren obiteljski hotel Dunatovi dvori, koji je popravio turističku sliku mjesta, koje je do tada ovisilo isključivo o privatnim iznajmljivačima, uskoro kreće realizacija projekta izgradnje luksuznog hotela.


Trebao bi se protezati na parceli od 3600 kvadrata i imati oko 60 soba, o čemu smo razgovarali sa Željkom Dilberom, bivšim saborskim zastupnikom i glavnim savjetnikom Uprave HOK-a d.d.


– Projekt za izgradnju objekta je već izgrađen, a trenutačno smo u procesu ishodovanja građevinske dozvole, kako bi mogli početi s radovima. Preko je odavna poznato po svom turizmu te je naša ideja izgradnjom hotela još bolje iskoristiti prirodne ljepote i blizinu Zadra, te u Preko dovesti novu kategoriju turista, poručio je Dilber.

Nekadašnji hotel »Preko«, na čijoj bi se lokaciji trebao graditi novi hotel, bio je izgrađen 70-ih godina prošlog stoljeća, te je bio vlasništvo lokalne Poljoprivredne zadruge.


Tvrtka Nekretnine Istok d.o.o., koja ulaže turističko – nekretninske projekte, kojoj je Dilber direktor od britanskog je fonda Jupiter već preuzela »Marinu Preko«, »Nautu Lamjanu« i zemljište u srcu mjesta s ciljem podizanja hotela, koji bi nakon dugog zimskog sna napokon trebao pokrenuti ugljanski turizam.