Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

projekt eLabHauSE.ru

Predstavnici AGRRA-e sudjelovali na sastanku u Bruxellesu

Autor: Portal ZL

12.04.2024. 15:06
Predstavnici AGRRA-e sudjelovali na sastanku u Bruxellesu

Foto: AGGRAPredstavnici županijske Agencije za ruralni razvoj (AGRRA) su sudjelovali na završnom sastanku projekta eLabHauSE.rur u Bruxellesu. Završno događanje u sklopu projekta odabrano je i kao satelitsko događanje Festivala novog europskog Bauhausa na kojem je predstavljen projekt i njegovi rezultati s naglaskom na lokalne akcijske planove.


Projekt eLabHauSE.rur je inicijativa koja će poslužiti kao mehanizam za poboljšanje konkurentnosti i poticanje društvenog poduzetništva u ruralnim područjima kroz kreiranje »think tankova« i poticanje suradnje i sinergije različitih disciplina i dionika. Oni će služiti kao izvor znanja, inovacija i kreativnosti za integraciju mogućnosti kroz novi EU Bauhaus za društveno poduzetništvo u ruralnim područjima.


Nositelj projekta je Unionde cooperativas asociacion Galega de cooperativas agrarias iz Španjolske, a partneri su AGRRA iz Hrvatske, Concello de Vedra iz Španjolske, Meath county council iz Irske te Comune di Capannori i Limeup issc iz Italije.
Projekt eLabHauSE.rur dio je programa društvenog poduzetništva SMP COSME. Počeo se provoditi još 1. svibnja 2022., a službeno završava 1. svibnja 2024. Proračun projekta iznosi 199.707,14 eura.


Inspiriran europskim konceptom Novog Bauhausa, projekt predviđa ruralne regije kao inovativna središta održivog razvoja. Utemeljen na uvjerenju da je aktivno sudjelovanje zajednice ključno, manifest ocrtava viziju živahnih, samoodrživih ruralnih zajednica koje premošćuju jaz ruralno-urbano.


Projekt eLabHauSE.rur ima za cilj transformirati ruralna područja u dinamična središta društvenih i gospodarskih inovacija. Ključni ciljevi uključuju poticanje održivog razvoja, promicanje socijalne uključenosti i revitalizaciju ruralnih zajednica kroz poduzetništvo.