Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

30. OBLJETNICA

Polumaraton Maslenica 2023 - Da se ne zaboravi, očekuje se nastup 140 atletičara

Autor: Portal ZL

21.01.2023. 11:30
Polumaraton Maslenica 2023 - Da se ne zaboravi, očekuje se nastup 140 atletičara

Foto: Da se ne zaboraviU nedjelju 22. siječnja povodom tridesete obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica održat će se tradicionalni 19. Polumaraton Maslenica 2023 – Da se ne zaboravi.


Polumaraton dužine 21.1 kilometar trči se certificiranom stazom Maslenica – Posedarje – Podgradina – Novigrad u organizaciji Atletskog kluba Sveti Ante Poličnik i Atletskog saveza Zadarske županije te uz pokroviteljstvo Zadarske županije.


Start utrke je zakazan za 12 sati s Masleničkog mosta, a cilj je u Novigradu kod caffe bara Noškić. 
Trči se u muškoj i ženskoj konkurenciji s ukupno 12 starosnih kategorija od juniorki i juniora do atletičara starijih od 70 godina. Po troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će pehare, a po troje najbržih u svakoj kategoriji medalje. Tri kluba s najvećim brojem sudionika također će biti nagrađene peharima kao i najmlađi i najstariji sudionik. 


Svi prijavljeni trkači dobivaju finišersku medalju, majicu, okrjepu i ručak te imaju osiguran prijevoz.


Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama očekuje se nastup 140 trkača koji dolaze iz Zadra, Biograda, Matulja, Rijeke, Knina, Tomislavgrada, Gornje Gračenice, Karlovca, Splita, Bjelovara, Imotskog, Plitvica, Zagreba, Zaprešića, Opatije, Gospića, Šibenika, Malog Lošinja, Širokog Brijega, Makarske, Ljubuškog, Velike Gorice, Sv. Filipa i Jakova, Vrbovca, Ogulina, s Cresa… Trčat će individualci, rekreativci, profesionalci, vojnici, vatrogasci, policajci, umirovljenici… Svi će biti tu – da se ne zaboravi.