Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

UDRUGA I DRUŽENJE

’’Pojonsko srce’’ kuca za Poljanu i pozitivne vibracije među mladima

06.04.2024. 09:34
’’Pojonsko srce’’ kuca za Poljanu i pozitivne vibracije među mladima

Foto: Tomislav IvanovPojonsko srce prepoznatljivo je ime na Ugljanu, ali i šire. Još od 2010. ova složna udruga okuplja mlade iz Poljane s ciljem promicanja sportskog duha, pružanja kvalitetnih zabavnih sadržaja i širenja zajedništva među lokalcima.


Mogu se pohvaliti osvojenim peharima i nagradama s brojnih otočkih i županijskih sportskih natjecanja, posebice onih malonogometnih, koji često imaju i humanitarni karakter. U svom mjestu, također, godinama organiziraju kulturne i zabavne programe, donoseći svježe ideje za veću kvalitetu društvenog života.


Novi prostor


– Cilj udruge nikada nije bio novac, niti glad za uspjehom, peharima i medaljama. Prioritet udruge ‘’Pojonsko srce’’ uvijek je bio pronositi ime svoje udruge i svoje Poljane, te širiti prijateljstvo, fair play i pozitivne vibracije među mladima, posebno onim najmlađima, a brojne fair play nagrade i svjedoče o tome, istaknuo je Tomislav Ivanov, član udruge te dodao kako imaju puno lijepih motiva za entuzijastičan nastavak rada.
Nakon desetljeća djelovanja preko društvenih mreža te sastanaka po domovima članova i u područnoj školi, udruga očekuje u svibnju ove godine konačno useliti u novoopremljeni prostor. Naime, u tijeku je uređenje i opremanje društvenog doma u Poljani čiji bi prostor »Pojonsko srce« dobilo na korištenje.


Međutim, motivirani i vrijedni članovi udruge nisu stali na tome, već su se početkom ove godine upustili u projekt zakupa i uređenja ugostiteljskog objekta. Pokazavši se kao najbolji ponuđač, Pojonsko srce d.o.o., gospodarski subjekt proizašao iz udruge, prolazi na javnom natječaju za davanje u zakup poslovnog prostora za ugostiteljsku djelatnost na adresi Centar 6 u Poljani.


Ono što je uslijedilo svjedoči o značaju »Pojonskog srca« za lokalnu zajednicu. Udruga je dobila ogromnu podršku sumještana, ali i simpatizira izvan same Poljane koji su željeli dati svoj doprinos u uređenju i opremanju objekta.


Foto: Tomislav Ivanov


Vrijedni članovi


Sve su radove, u rekordnom roku od nepuna dva mjeseca, financirali i izveli članovi i prijatelji udruge, stvorivši nov, moderan prostor u kojem će se moći družiti sve generacije. 23. ožujka svečano je otvoren ugostiteljski objekt Krčma, uz prigodno slavlje. Iz udruge napominju kako nisu mogli vjerovati da će objekt biti spreman za korištenje prije ljeta, ali svojom su voljom, trudom, entuzijazmom i složnim radom dokazali da se uspješno nose sa svim izazovima.


Predviđeno je da se društveni dom i ugostiteljski objekt koriste za javne potrebe, društvena okupljanja, razne zabave i manifestacije, a iz »Pojonskog srca« već najavljuju prve događaje, poput 26. Dana masline koji će se održati krajem mjeseca, ali i bogat program tijekom ljetne sezone.


– Znamo da nas čeka veliko iskušenje, trudit ćemo se opravdati povjerenje svih jer želimo, na dobrobit svih naših mještana, naše djece i čitave zajednice, poboljšati ne samo kulturni, zabavni i sportski, već kompletan društveni život u ‘’našemu molomu mistu«, poručuju iz udruge.


PIŠE: ANTONIA VODAN