Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Smirivanje prometa

Općini Pašman za sigurnost na cestama 23 tisuće eura

Autor: Portal ZL

01.07.2023. 19:40
Općini Pašman za sigurnost na cestama 23 tisuće eura

Foto: Arhiva ZLPovjerenstvo sastavljeno od članova Radne skupine zadužene za provođenje Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljem javnog poziva odabralo je potencijalno opasna mjesta čija sanacija će se sufinancirati sredstvima Nacionalnog plana u 2023. godini.


Kako objavljuje Otok Pašman, odabrano je 45 projekata ukupne vrijednosti 1.300.000 eura od kojih su 4 u Zadarskoj županiji, a među njima je i projekt Općine Pašman Smirivanje prometa u naseljima Dobropoljana i Neviđane, L-63163 za čiju sanaciju je Općini odobreno sufinanciranje u iznosu 23.128,87 eura.


Općina Pašman, kako se dalje ističe, konstantno radi na sigurnosti na cestama na svom području te je tako ovo već četvrti put da prolazi na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za sanaciju opasnih mjesta. Prvi put je sudjelovala 2018. godine kad su dobivena financijska sredstva za zonu smirenog prometa na dijelu državne ceste D110 u Neviđanima pokraj Osnovne škole Vladimira Nazora.
U 2020. godini je Općina iz natječaja MUP-a dobila sufinanciranje za postavljanje prometnih uspornika od glavnog ulaza do centra mjesta Pašman, a prošle godine se preko Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa rješavalo postavljanje nove vertikalne signalizacije i opreme u zoni vrtića u naselju Dobropoljana.