Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

pomorska dobra

Općina Bibinje dobila sredstva za nastavak sanacije Šulterove vale i Obale Alfreda Lisice

Autor: Toni Perinić

21.03.2023. 15:00
Općina Bibinje dobila sredstva za nastavak sanacije Šulterove vale i Obale Alfreda Lisice

Foto: Općina BibinjeNačelnik Općine Bibinje, Šime Sekula u Zagrebu je potpisao sporazum za realizaciju projekta nastavka uređenja sanacije pomorskog dobra Šulterova vala/Obala Alfreda Lisice druga faza, u vrijednosti od 100 tisuća eura.


Također, na svečanosti je potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio Županijskoj lučkoj upravi Zadar sredstva u iznosu od 160 tisuća eura za projekt ˝Sanacija obalnog pojasa luke Bibinje – Jaz˝, koji će se odvijati u više faza, a prvi radovi trebali bi započeti već nakon ljetne sezone.


– Jako smo zadovoljni suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, nakon prošlogodišnjeg ulaganja u prvu fazu uređenja Obale Alfreda Lisice i Šulterove vale s iznosom od 225 tisuća eura, novi ugovori s kojima će se nastaviti spomenuti projekt ali i započeti kompletna sanacija luke Jaz sigurno veseli sve moje sumještane.
Posebno bih istaknuo uređenje luke Jaz koja će promijeniti vizuru mjesta, istaknuo je općinski načelnik Šime Sekula.


Iznos od ukupno 260 tisuća eura investicija pristiže u Općinu Bibinje zahvaljujući izvrsnoj suradnji načelnika s ministrom Butkovićem, ali i s državnim tajnikom Josipom Bilaverom. Sredstva su se dodijelila u sklopu prijave na dva javna poziva iz siječnja ove godine.