Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

VOLONTERSKI CENTAR

Okrugli stol o prevenciji e-nasilja nad i među mladima

Autor: ZL

24.11.2022. 12:35
Okrugli stol o prevenciji e-nasilja nad i među mladima

Foto: MUP RHVolonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima u Zadarskoj županiji, koji će se održati 1. prosinca 2022. godine s početkom u 13 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac, na adresi Šetalište kneza Branimira 46, Benkovac.


Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici Centra za socijalnu skrb Benkovac, MUP-a PU Zadarske, Zavoda za javno zdravstvo Zadar te izv. prof. dr. sc. Lucija Vejmelka sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Ova aktivnost za cilj ima stvoriti međusektorsku mrežu stručnjaka na području Zadarske županije kako bi se mogla lakše dijeliti iskustva u praksi i moguća rješenja problema nasilja na internetu, odnosno što ranije i kvalitetnije reagirati i odgovoriti na potrebe žrtve, počinitelja (ukoliko se radi o mladim osobama) te ostalih uključenih, s obzirom na to da internetsko nasilje uvijek uključuje i dodatnu „publiku“.
Jedna od odrednica ovog okruglog stola će biti i važnost i načini prijave elektroničkog nasilja iz perspektive svih uključenih, odnosno postupanja po počinjenju kaznenog djela i rehabilitacije žrtava.


Okrugli stol se odvija u sklopu projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III“, koji Volonterski centar Zadar provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.


Cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu, s naglaskom na elektroničko nasilje, digitalni identitet te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu.