Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

prigodne izvedbe

Održan tradicionalni božićni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a Branimir Nin

Autor: Portal ZL

28.12.2023. 08:24
Održan tradicionalni božićni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a Branimir Nin

Foto: KUD Branimir Nin

Tradicionalni božićni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a Branimir Nin održao se na blagdan sv. Stjepana u crkvi sv. Anselma u Ninu. Brojna publika imala je priliku uživati u izvođenju prigodnih božićnih pjesama poznatih i nagrađivanih ninskih tamburaša pod ravnanjem dirigenta Joška Bakića kao i u nastupima crkvenog zbora Svete Marcele Nin i ninske klape Condura, sad već tradicionalno gostima na božićnom koncertu.


Na samom početku programa koji je vodila novinarka HRT-a Kristina Tartaro publici se obratio predsjednik KUD-a Branimir Ivica Stulić. U svom govoru osvrnuo se na proteklu godinu te je ocijenio uspješnom. Naime, tamburaši su na međunarodnom festivalu Tamburaške glazbe u Osijeku ostvarili vrlo dobar rezultat,  osvojili su srebrnu plaketu s visokih 89 bodova, do zlatne plakete nedostajao im je samo jedan bod.


Srebrna plaketa nije jedino priznanje koje je Tamburaški orkestar na spomenutom Festivalu osvojio. Naime,   orkestar je dobio  priznanje za najmlađu tamburašicu i najmlađeg tamburaša, Petru Stulić i Franka Zorića. Predsjednik KUD-a  sa zadovoljstvom je  u nastavku govora istaknuo osnivanje folklorne sekcije unutar KUD-a Branimir Nin u listopadu ove godine pod vodstvom plesnog voditelja Alena Šuškovića, profesionalnog plesača i pjevača solista Ansambla Lado.


Folklorna sekcija osnovana je s ciljem obnavljanja i očuvanja starih ninskih običaja, a svoj prvi nastup održala je nakon koncerta na pločama, pored crkve, upravo tamo gdje se nekad  plesalo.


Zadovoljstvo publike nakon održanog koncerta i nastupa folklorne sekcije velika je nagrada članovima KUD-a Branimir, ali i poticaj da budu još bolji i ustrajniji u postizanju uspjeha u kulturnom amaterizmu.