Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

31. obljetnica

Na svečano obilježavanje VRO Maslenica stižu ministri Anušić, Medved i Erlić

Autor: N.L.

21.01.2024. 14:41
Na svečano obilježavanje VRO Maslenica stižu ministri Anušić, Medved i Erlić

Foto: Šime Zelić/PIXSELLTrideset i prva obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica obilježava se nizom događanja od 20. siječnja do 3. ožujka 2024., a središnja proslava održava se danas u Zadru i u zadarskom zaleđu. Središnje obilježavanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u organizaciji Zadarske županije i Grada Zadra.


Obljetnici će prisustvovati ministar obrane Ivan Anušić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Kao izaslanik predsjednika Milanovića na obilježavanju će biti i načelnik glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj te kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Rade Šimičević.

Od hrvatskih župana dolaze župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban, župan Šibensko-kninske Marko Jelić i župan Brodsko-posavske Daniel Marušić.


Na dan središnje proslave, dan započinje budnicom i mimohodom pripadnika Oružanih snaga RH i MUP-a s ratnim zastavama, a sveta misa služi se u crkvi sv. Šime s početkom u 11 sati. U Atriju Providurove palače u Zadru bit će održan koncert klape Hrvatske ratne mornarice “Sv. Juraj” i policijske klape “Sv. Mihovil” s početkom u 19 sati, a bit će postavljena i izložba plakata i fotografija ratnih postrojbi.