Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

»Budi razlog za moj osmijeh«

Na radionici kuhali hranu pa je darovali korisnicima pučke kuhinje Benkovac

Autor: Jana Šolman

20.02.2023. 12:31
Na radionici kuhali hranu pa je darovali korisnicima pučke kuhinje Benkovac

Foto: Udruga Mali koraciUdruga za djecu, mlade i obitelj »Mali koraci« u partnerstvu kroz EU projekt »Digitalna volonterska zajednica« započinje kampanju »Budi razlog za moj osmijeh«.


S ciljem socijalnog uključivanja djece s poteškoćama te pružanja pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja, ova volonterska akcija organizira kulinarske radionice za djecu s poteškoćama iz udruge »Zajedno« i mladima iz udruge »Europa i mi« te prikupljanje potrepština za obitelji slabijeg imovinskog stanja u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Benkovac.


Prva aktivnost pripremanja hrane održala se ove subote u Benkovcu, a sva pripremljena hrana donirana je korisnicima pučke kuhinje Benkovac.
– Danas smo održali prvu aktivnost pripremanja hrane, odnosno kulinarsku radionicu. Radionica je održana u prostorijama pizzerije »Milonga« u Benkovcu, a svu pripremljenu hranu donirali smo korisnicima pučke kuhinje. Sudjelovala je udruga invalida i osoba s teškoćama u razvoju »Zajedno« uz predsjednicu udruge Tatjanu Miličević, udruga mladih »Europa i mi« uz predsjednicu Jadranku Kardum Uskok te članovi udruge »Mali koraci«.


Dobra volja volontera


Volonteri su zaista pokazali dobru volju i uz smijeh odradili svoj volonterski dio, za njih je ovo bilo zasigurno zanimljivo iskustvo. Svojim sudjelovanjem dali su veliki doprinos širenju svijesti o korisno provedenom slobodnom vremenu, a samim time svoju lokalnu zajednicu čine ljepšom i humanijom, kazala je Kristina Dević, koordinatorica volontera.


Ova volonterska akcija pruža pozitivan utjecaj na inkluziju djece s poteškoćama i želi donijeti sreću i radost potrebitim obiteljima, stoga će sve preostale aktivnosti biti usmjerene upravo na pomoć obiteljima slabijeg imovinskog stanja.


– Svim ostalim aktivnostima, koje će trajati do 23. ožujka 2023. godine, želimo pomoći osobama slabijeg imovinskog stanja. Naime, prikupljena sredstva namijenjena su za nabavu paketa hrane, a time ćemo, barem na kratko, osigurati jednake mogućnosti obiteljima u potrebi, objasnila je Dević.


Ljepota darivanja najzahvalniji je dio svakog volontiranja, a kampanja »Budi razlog za moj osmijeh« predstavlja izvrstan primjer zajedničkog djelovanja, pružanja pomoći onima u potrebi te podizanja svijesti o samoj važnosti volontiranja. Ova akcija zasigurno će poslužiti kao inspiracija za razvoj humanitarnog rada te donijeti osmijehe na mnoga lica.


Ostali građani također mogu doprinijeti ovoj priči darovanjem novčanih sredstava putem DonatQr aplikacije, doniranjem potrepština na adresi Šetalište kneza Branimira 37 u Benkovcu ili samim volontiranjem.