Foto: Vesna Benić
Na punti Artine u Kalima održano je četvrto izdanje Blue Fish Festivala, kako kažu organizatori Andrea i Marko Trešin, najboljeg festivala plave ribe na Jadranu.
– Ovo mjesto pruža savršenu kulisu za naš festival, gdje se spoj prirodnih ljepota i vrhunske gastronomije stapa u nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje, kazala je Andrea dok je Marko Trešin dodao kako se festival održava na punti Artine kako bi svi posjetitelji najbolje uživali u plavoj ribi, tik uz more.
– Nema ništa ljepše nego jesti “more” uz more, zar ne? Za jedinstveno gastronomsko iskustvo pobrinuli su se naši renomirani kuhari David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko, naglasio je Marko Trešin.
Josip Vrsaljko otkrio nam je kako je spremao brudet od inćuna, a David Skoko kako je spremao lokardu u hrskavom tijestu s blitvom koju je začinio a feta sirom. Napravio je i pečenu tunu mariniranu čilijem dok je Tomislav Karamarko spremao tunjevinu i inćune.
I ove godine festival je podržao Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji je složio vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.
Blue Fish Festival svojim dolaskom podržali su Ina Kolega, direktorica TZO-a Kali, Bruno Mišlov, načelnik Općine Kali, Iva Bencun, direktorica TZ-a grada Zadra i Mihaela Kadija direktorica TZ-a Zadarske županije.
Gastronomija važan dio ponude
Ina Kolega kazala je kako je TZ Općine Kali partner ove manifestacije, ali kako glavninu poslova odrade Andrea i Marko Trešin.
– Mi kao TZ trebamo uvijek imati nekog partnera koji će neku manifestaciju sprovesti u djelo jer su turističke zajednice zapravo ograničene, a Marko kao vrstan ugostitelj, čovjek od zanata, bio savršen. Blue Fish Festival promocija je naše glavne djelatnosti u Kalima a to je ribarstvo, istaknula je Kolega.
I Bruno Mišlov načelnik Općine Kali bio je zadovoljan i kazao nam kako ovom prilikom čestita organizatoru.
– Tri tisuće ljudi došlo je posjetiti ovaj festival. Stvarno sve čestitke organizatorima koje ćemo i nagraditi povodom obilježavanja Dana općine Kali, kazao je Mišlov dok je Kadija otkrila kako voli posjetiti ovaj festival.
– U Kalima je uvijek lijep ambijent. Što ima bolje od lijepog pogleda na more uz ovakvu odličnu plavu ribu? Odličan je meni, usluga, majstori kuhinje vrhunski, sve očekivano baš onako kako su najavili organizatori.
Mi kao TZ Zadarske županije izuzetno podržavamo projekte koji su u skladu s nekom našom strategijom i našim ključnim proizvodima. Gastronomija nam je izuzetno bitna, a uskolopu nje i naše blago, plava riba, kazala je Kadija.
najnovije
najčitanije
Svijet
NEVRIJEME
Eiffelov toranj zatvoren dok obilan snijeg remeti promet u Njemačkoj i Francuskoj
Ostalo
zabava za pamćenje
Unlock Rab 2025. – savršeni spoj vrhunskog znanja i odlične zabave
Hrvatska
bivši ministar
Beroš uputio zahtjev za aktivacijom i istodobnim zamrzavanjem saborskog mandata
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Zadar
ADVENT POČINJE
U nedjelju otvaranje ovogodišnjeg Adventa u Zadru, evo što vas čeka
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja