Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

KONTINUIRANO ULAGANJE

Miočić: Uređenje školskog igrališta u Gračacu za nas i za djecu je velika stvar

Autor: Antonia Vodan

26.03.2024. 15:45
Miočić: Uređenje školskog igrališta u Gračacu za nas i za djecu je velika stvar

Foto: Arhiva ZLOdobreni su projekti ulaganja Zadarske županije u infrastrukturu škola u općinama Gračac i Ražanac. Sredstva za projekt Uređenje školskog igrališta OŠ Nikole Tesle Gračac odobrena su kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima 2024. Ukupna vrijednost projekta je 117.090,63 eura, od čega će 70.000,00 eura financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak u iznosu od 47.090,63 eura sufinancirati Zadarska županija.


Na školskom igralištu OŠ Nikole Tesle Gračac promijenit će se podloga, što znači da će dosadašnje betonsko igralište zamijeniti sigurnija, meka sportska podloga. Ovim će se zahvatom omogućiti funkcionalno korištenje školskog igrališta za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i u rekreativne svrhe.


Na radost djece


Slavica Miočić, ravnateljica OŠ Nikole Tesle Gračac, jako je sretna zbog spomenutog projekta.
– Ovo je zaista velika stvar za Gračac. Školsko igralište godinama vapi za obnovom. Dječji osmijeh kada čuju loptu na obnovljenom igralištu bit će nešto neopisivo. Nije u pitanju samo tjelesna i zdravstvena kultura. Kada je lijepo vrijeme, djeca slobodno vrijeme, popodneva i ljeta, provode na školskom igralištu. Ono je važno i za naše učenike putnike. Imamo preko stotinu učenika putnika koji dok čekaju autobus uzmu loptu i izađu na igralište. Meka podloga učinit će igralište sigurnijim za tu djecu. Nije ovo samo velika stvar za našu školu. U blizini se nalazi i dječji vrtić i srednja škola koji nemaju vlastito otvoreno igralište. Ovo će igralište biti dostupno svima, djeci svih uzrasta. Nedavno smo radili i druge projekte, primjerice, energetsku obnovu škole, ali upravo je ovaj projekt nešto što najviše znači samoj djeci, za njih je ovo velika vijest, komentirala ravnateljica Miočić važnost projekta za učenike i lokalnu zajednicu.


Foto: Arhiva ZL/Slavica Miočić, ravnateljica OŠ Nikole Tesle u Gračacu


Ravnomjeran razvoj


Osim za školu u Gračacu, financijska sredstva su odobrena i za OŠ Jurja Barakovića Ražanac, točnije, za sanaciju krova na zgradi Područne škole Ljubač. Kroz Program podrške regionalnom razvoju 2024. Zadarskoj županiji su odobrena sredstva za projekt Sanacija krova zgrade Područne škole Ljubač. Ukupna vrijednost projekta je 118.941,25 eura, od čega će 70.000 eura financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak od 48.941,25 eura sufinancirati Zadarska županija.


Obnovom krova na Područnoj školi Ljubač omogućit će se sigurno korištenje prostora škole za provedbu obrazovnih, kulturnih i izvannastavnih aktivnosti relevantnih učenicima, ali i lokalnom stanovništvu.


Foto: Luka Jeličić/Župan Božidar Longin


– Ovo je potvrda kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima kojima je osnivač Zadarska županija. Nastavak je to naše politike ravnomjernog razvoja i želje da učenici u svakom dijelu Zadarske županije imaju jednake uvjete za rad i dodatne aktivnosti. Hvala Vladi RH koja je partner u gotovo svim našim projektima te resornom ministarstvu koje sustavno radi na politikama ravnomjernog regionalnog razvoja, izjavio je župan Božidar Longin.


Predviđa se da će radovi biti gotovi do kraja godine.