Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

palijativna skrb

Ministar Beroš obišao radove na budućem hospiciju u Babindubu. Otkrio kad će biti završeni

Autor: Katarina Ergović

04.06.2024. 12:19
Ministar Beroš obišao radove na budućem hospiciju u Babindubu. Otkrio kad će biti završeni

Foto: Zadarska županijaMinistar zdravstva Vili Beroš danas je u pratnji župana Božidara Longina obišao radove na izgradnji Centra za kordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, to jest budućeg hospicija u Babindubu.


Nazočnima se najprije obratio župan Longin te kazao kako radovi napreduju unutar vremenskih i financijskih rokova.


– Ovo je jedan od naših najvažnijih projekata i ono što smo obećali riješiti u našem mandatu. Radovi se obavljaju na vrijeme u svim rokovima, a ono što je najvažnije je da smo i unutar budžeta.

Ovo će biti veliki iskorak za brigu bolesnika u Zadarskoj županiji. Zgrada ima tri etaže, dodana je terasa, dodan je lift za potrebu bolesnika, rekao je Longin.


Župan je na kraju zahvalio Vladi RH te resornom ministru Berošu koji je došao danas u obilazak radova. Ministar zdravstva naglasio je kako je ovako centar jako bitan za bolesnike.


– Moramo promijeniti paradigmu funkcioniranja prema starijim sugrađanima. Vremena se mijenjaju, oni su sve stariji, a sve kronične bolesti drugačije se liječe.Sve je više onih koji zahtijevaju skrb u terminalnoj fazi svoje bolesti. Briga o starijim pacijentima je evolucijski iskorak te mi je drago što su to u Zadarskom županiji prepoznali.


Vlada je još u travnju protekle godine osigurala preko 2,2 milijuna eura sredstava za obnovu ove zgrade u Babindubu koja bi trebala biti gotova do kraja godine.


Dat će mali, ali značajan broj od 10 kreveta za palijativnu skrb naših najstarijih i naših ranjivih skupina.