Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

brončani vatreni

FOTO "Maskirani junak" Gvardiol dočekan u Novigradu

Autor: Matea Guzalić

21.12.2022. 17:18
FOTO

Foto: Arif SitnicaNakon osvojene brončane medalje i sjajne izvedbe naših Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatski narod je još jednom pokazao koliko može biti složan te ga ni hladnoća nije spriječila u naumu iskazivanja poštovanja Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.


Tako su nakon svečanog dočeka u Zagrebu s čak osamdeset tisuća ljudi, dan kasnije organizirani i dočeci u Splitu, Varaždinu i Zadru. Velikom slavlju i veseloj atmosferi pridružio se i Novigrad, općina u Zadarskoj županiji, čiji su stanovnici jučer organizirali veličanstven doček za Joška Gvardiola, jednog od najvećih junaka Vatrenih na ovogodišnjem prvenstvu.


Naime, Joškov otac Tihomir, te djed Zvone i baka Milka su iz Novigrada, stoga je ovaj uspješan branič djetinjstvo povremeno provodio upravo u ovom malom dalmatinskom mjestu. Samim time je postao miljenik novigradskih mještana, koji su za doček slavnog nogometaša pripremili raznu hranu, pića, dobru atmosferu i velik ponos.
Uz prigodnu glazbu grupe Millenium, publika je uživala i u govorima Joška Gvardiola, načelnika općine Novigrad Jose Klapana te Tončija Anzulovića, predsjednika Nogometnog kluba NOŠK.


Foto


Doček Joška Gvardiola u Novigradu


avatar

Snimio: Arif Sitnica


21.12.2022. 19:31


Foto: Arif Sitnica


– Lijepo se vratiti u ovo malo mjesto, iako svi znamo da je moj prvi dom Zagreb. Ipak, Novigrad mi je drugi dom i predivno je biti ovdje. Mi koji prvi put igramo na Svjetskom prvenstvu vjerojatno nismo ni svjesni njegove težine, trebat će nam još nekoliko dana da se slegnu dojmovi i tek onda ćemo shvatiti koji smo rezultat napravili, nije kao onaj iz 2018. godine, ali svakako je lijepo vratiti se s medaljom kući – izjavio je Gvardiol.


– Ono što je najvažnije je da je moja obitelj uz mene i velika su mi podrška, a što se tiče Novigrada – unazad nekoliko godina nemam vremena, a stvarno sam htio izdvojiti dan, dva i doći ovdje da vidim sve ove ljude i da se zabavimo. Kroz cijelo ovo prvenstvo ste nam svi bili velika podrška, nije bilo lagano ali pokazali smo kakva smo zemlja i da imamo svijetlu budućnost – rekao je Gvardiol.


I načelnik Klapan nije skrivao ponos.


– S obzirom na to da je Joško izabran među jedanaest najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu, počašćeni smo što ga možemo dočekati, to je za nas velika čast i zadovoljstvo. Mislim da je pred njim velika budućnost, mlad je, on sad treba izgraditi svoj životni i nogometni put, a mi mu želimo puno uspjeha i uvijek ćemo biti podrška i pripremiti ćemo doček kad god će to biti potrebno.


Volimo nogomet, volimo Hrvatsku, a otkad on igra – još nam je draže. Uvijek gledamo uspjeh Hrvatske kroz njihovu igru i ponosni smo – naglasio je Klapan.


Nakon predivnih dočeka u Novigradu i u ostatku Hrvatske, Vatreni će na zasluženi odmor. A onda za četiri godine idemo po – zlato!