Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA

KRŠENJE ZAKONA Tri direktora nisu podnijela imovinske kartice

Autor: Goran Šimunov

24.04.2024. 07:00
KRŠENJE ZAKONA Tri direktora nisu podnijela imovinske kartice

Foto: Arif SitnicaO čak trojici obveznika s područja Zadarske županije, a sva trojica su direktori tvrtki u vlasništvu gradova i općina, odlučivalo se na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Kako nam je potvrdila glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić sva trojica obveznika, Nenad Bulić, član Uprave tvrtke Odvodnja Poličnik d.o.o., Tomislav Letinić, direktor tvrtke Tržnica Zadar d.o.o. i Damir Anzulović, član Uprave – direktor tvrtke Odvodnja Novigrad d.o.o., prekršili su Zakon o sprječavanju sukoba interesa.


– Sva trojica spomenutih napravila su istu stvar, nisu podnijela imovinske kartice za 2022. godinu. Utvrđena im je povreda članka 10. stavka 4. Zakona i u sva tri slučaja je izrečena sankcija opomene, s obzirom na to da se radi o obveznicima koji su se prvi put našli pred Povjerenstvom i koji su dosad uredno ispunjavali svoje obveze. Zaključak Povjerenstva je kako je kršenje zakona ove trojice obveznika zapravo iznimka, kaže glasnogovornica Jurinić.


Ipak, za svu trojicu obveznika postoje podaci iz ranije podnesenih imovinskih kartica koji se mogu pronaći na mrežnim stranicama Povjerenstva.
Nenad Bulić iz Odvodnje Poličnik po stručnoj spremi je upravni pravnik. Mandat mu je počeo 25. prosinca 2021. godine, a prije toga je radio u Općini Poličnik na mjestu višeg stručnog referenta za poljoprivredu zaštitu okoliša i civilnu zaštitu i to od 1. srpnja 2004. do 31. svibnja 2022. Ostaje nejasno razdoblje od pet mjeseci u kojima su mu se preklapala ova dva posla.


Na mjesečnoj razini od dužnosti direktora Odvodnje Poličnik primao je 880 eura, a istovremeno mjesečno prima i mirovinu od 820 eura od HZMO-a.


U vlasništvu ima i stan u Zagrebu površine 41,36 metara četvornih koji je kupljen na kredit, a koji još mjesečno vraća. Njegova supruga je, pak, s trećim osobama suvlasnica kuće s okućnicom u Zadru površine 910 m2, a koju je stekla ugovorom o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju.


Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić po stručnoj spremi je ekonomist, na toj je dužnosti od 27. prosinca 2017., za što mjesečno prima plaću od 1.758,50 eura.


Od imovine ima dva voćnjaka u okolici Zadra koje je kupio, ima i štednju, a njegova supruga je vlasnica obrta.


Damir Anzulović, direktor Odvodnje Poličnik, po stručnoj spremi je konobar. Mandat mu je počeo teći 25. prosinca 2021. a mjesečno prima plaću od 713 eura. Ostvaruje i dodatan prihod od turizma u iznosu od 26.500 eura godišnje.


U vlasništvu ima kuću u Novigradu površine 300 m2 koju je stekao darovnim ugovorom.