Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

javni poziv

Grad Nin prima ponude za zbrinjavanje pasa lutalica do 15. ožujka

Autor: Nina Vigan

08.03.2024. 09:30
Grad Nin prima ponude za zbrinjavanje pasa lutalica do 15. ožujka

Foto: Arhiva ZLGrad Nin, Upravni odjel za upravno-pravne i opće poslove, objavio je poziv za dostavu ponuda za zbrinjavanje pasa lutalica. Nabava usluga zbrinjavanja pasa lutalica podrazumijeva skupljanje, skrb i udomljavanje napuštenih životinja s javnih površina na području pod Gradom Ninom. Procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma je 18.000 eura, a sporazum se sklapa na razdoblje od 36 mjeseci.


Obveze odabranog izvršitelja su te da izvršitelj ispunjava uvjete utvrđene Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje. Izvršitelj se obvezuje primati prijave o izgubljenim ili napuštenim životinjama te organizirati i osigurati sakupljanje i prijevoz izgubljenih i napuštenih životinja do skloništa u što kraćem roku.


Djelatnici izvršitelja životinju će uhvatiti i smjestiti u sklonište isključivo na poziv komunalnog redara na temelju zaprimljene narudžbenice za traženu uslugu. Isto tako, izvršitelj se obvezuje osigurati smještaj izgubljenih i napuštenih životinja, a svaku novoprimljenu životinju u skloništu treba pregledati doktor veterinarske medicine najkasnije 24 sata po smještaju.
Sve primljene životinje moraju biti tretirane protiv unutarnjih i vanjskih nametnika te u skladu s propisima nadležnih tijela biti cijepljene i mikročipirane.


U slučaju da pronađena životinja nije označena pa nije moguće pronaći vlasnika izvršitelj se obvezuje osigurati trajnu sterilizaciju pronađenih pasa. Također, izvršitelj se obvezuje osigurati označavanje pronađenih neoznačenih pasa u roku od deset dana od dolaska u sklonište.


Izvršitelj se obvezuje tražiti vlasnike napuštenih i izgubljenih životinja i nastojati ih udomiti oglašavanjem putem sredstava javnog priopćenja i na druge načine, sa svrhom trajnog udomljenja.


Komunalnom redaru Grada Nina bit će omogućen uvid u evidenciju udomljenih životinja, izvršitelj je obavezan voditi evidenciju o pronađenim životinjama i njihovom udomljavanju te voditi evidenciju osoba iz članka 55. Zakona o zaštiti životinja.


Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopit će se okvirni sporazum s jednim ponuditeljem koji ne obvezuje na sklapanje pojedinačnih ugovora. Rok za dostavu ponude je 15. ožujka do ponoći.