Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

[FOTO] Počele Maškare u Viru, pogledajte djelić atmosfere

Autor: Portal ZL

28.01.2024. 16:22
[FOTO] Počele Maškare u Viru, pogledajte djelić atmosfere

Foto: Kažimir Škrbić/Virski listKoncertom zanosnih i raspjevanih „Učiteljica“ i svečanom primopredajom ključeva lokalne općinske vlasti, sinoć je na otoku Viru počela trotjedna tradicijska manifestacija i spektakl „Maškara u Viru“. Virski načelnik Marino Radović pročitao je „Povelju o proglašenju Maškarane Republike“ poručivši kako virskim maškarama prepušta ne samo službeni VW i mobitel, nego i obavezu nastavka gradnje komunalne infrastrukture do razumne mjere, a onda su meštar od maškara Branko Dabičić i kraljica maškara Elizabeta Fumić, po starom dobrom običaju, neumjereno obećali sve i svašta.


Prve su se večeri „Maškara u Viru“ birale najbolje maske, pa je gomilu slatkiša za najbolju dječju masku dobila Crvenkapica, kupovni viski i treću nagradu dobila je Vražica, budžolu i bocu bijelog vina dobile su tri Minnie Mouse za drugu najbolju masku, a prvu nagradu i pršut od sedam-osam kilograma dobio je Master Chef. Gost iznenađenja na premijeri maškara i koncertu „Učiteljica“ bila je, također po tradiciji, neuništiva Vojna Kapović koja je sinoć zapjevala i nastupila kao Zdenka Kovačiček.


Program je vodio Igor Jelenić Toto, a „Maškare u Viru“ nastavljaju se sljedeće subote (3. veljače, 16 sati) kada će se održati međunarodna karnevalska povorka te koncert Lucije Marcelić & grupe Pink Noise uz biranje najbolje maškarane skupine.


Foto: Kažimir Škrbić/Virski list


Foto: Kažimir Škrbić/Virski list


Foto: Kažimir Škrbić/Virski list


Foto: Kažimir Škrbić/Virski list