Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

NAGRADE

Dodijeljene nagrade uspješnim učenicima Zadarske županije: 'Jako sam ponosan'

Autor: Antonia Vodan

17.06.2024. 14:55
Dodijeljene nagrade uspješnim učenicima Zadarske županije: 'Jako sam ponosan'

Foto: MISLAV KLANACU dvorištu Doma Zadarske županije održan je već tradicionalan prijem za učenike osnovnih i srednjih škola iz Zadarske županije koji su ostvarili izniman uspjeh na školskim natjecanjima. Nagrađeni su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima te učenici koji su sudjelovali na državnim smotrama. Radi se o natjecanjima koja su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskih savez školskog sporta.


Nagrađeni učenici dolaze iz različitih osnovnih škola, gimnazija i strukovnih škola iz cijele županije, a priznanja su dobili i učenici glazbene škole Blagoje Bersa. Prigodne darove uspješnim učenicima uručili su župan Zadarske županije Božidar Longin te resorni županijski pročelnik Ivan Šimunić. 


– Ovo je tradicionalni prijem. Kraj školske godine se bliži pa, kao i obično, nagrađujemo najbolje. Zahvaljujemo se najboljim učenicima i njihovim mentorima koji su postigli izvrsne rezultati i među prva tri su mjesta u Hrvatskoj na državnim natjecanjima. To nije mala stvar. Ti darovi koje mi njima dajemo su skromni i simbolični, ali su tu da ih potaknu da i dalje nastave tako marljivo raditi. Zahvaljujemo se danas njihovim mentorima što su prepoznali njihov talent, ali i ujedno na trudu, radu i vremenu koje su morali izdvojiti. Ponosni smo na svakoga od njih, rekao je župan. Među nagrađenim osnovnoškolcima je i skupina veselih četvrtaša iz OŠ Smiljevac. Njih dvanaestoro, šest djevojčica i šest dječaka osvojili su treće mjesto na sportskom natjecanju iz graničara. Djevojčica Darija podijelila je svoje iskustvo s tog natjecanja.  – Došli smo tu jer smo treći u državi u graničaru. Bili smo na natjecanju u Vinkovcima. Bilo mi je super. Bilo mi je malo teško, ali smo stvarno dogurali daleko. Super je osjećaj biti ovdje, ispričala je Darija. 
Foto


Nagrade učenicima


avatar

Snimio:


17.06.2024. 14:55


Galerija

“Jako sam ponosan”


Nešto starija učenica, srednjoškolka Rebeka Juran iz škole Primijenjene umjetnosti i dizajna  pozvana je radi uspjeha kojeg je ostvarila na natjecanju iz likovne umjetnosti; naime, na državnom natjecanju u Dubrovniku osvojila je treće mjesto.  – Rad je bio na temu mode. Trebalo je napraviti modni časopis prikladan za adolescente, da bude privlačan djeci i mladima. Trebali smo raditi dosta sa kompozicijom, tekstom, sve to lijepo uklopiti. Išli smo s natjecanjem u Dubrovnik, tamo smo bili tri dana, kazala je Rebeka, dok je njena mentorica Jelena Franulović podijelila kako je izgledao sam proces natjecanja. – Natjecanje se sastoji od dva dijela: prvo se radi u školi pa je Rebeka bila pozvana na državnu razinu, između deset škola u državi, i osvojila treće mjesto, otkrila je profesorica Franulović. 


Na početku samog prijema, župan Longin obratio se učenicima poput Darije i Rebeke: onim najuspješnijim i najvrijednijim te im zahvalio za njihov trud. 


– Jako sam ponosan kao župan. Zahvaljujem vam što smo danas ovdje jer imamo dobar razlog biti ovdje. Čestitam jer ste napravili nešto više od prosjeka.  Morate se nastaviti truditi, raditi jer rad će vas odvesti tamo gdje trebate biti. Talent je jedan dio priče, ali rad je najvažnija stvar. Ja vam zahvaljujem i želim da ovo ljeto provedete u razbibrizi i veselju, ali da opet na jesen, s istim elanom, prionete k radu i slušate vaše profesore i mentore. Kaže se da na mladima ostaje svijet, a kad imamo ovakve rezultate koje ste nam vi donijeli, zaista imamo razloga reći da smo sigurni u svoju budućnost. Hvala što ste nam priuštili ovu veliku radost, zaključio je župan.