Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

MUČAN SLUČAJ iz turnja

Darko Kelečević: U tučnjavu umiješani i policajci iz Zadra

Autor: Matea Guzalić

09.09.2023. 18:32
Darko Kelečević: U tučnjavu umiješani i policajci iz Zadra

Foto: Osobna arhivaProšla su već gotovo dva mjeseca od brutalnog napada skupine muškaraca na Dennija i Michela Kelečevića u Turnju. Složenost slučaja ovog nemilog događaja koji je potresao zajednicu dokazuju nam i nove informacije koje nam je ispričao Darko Kelečević, otac dvojice pretučenih mladića.


Naime, Darko Kelečević je i dalje usmjeren na traženje pravde, a kako doznajemo, angažirao je jednog odvjetnika, te surađuje s još jednim pomoćnim odvjetnikom. Njegovi napori su se isplatili, jer je uspio saznati nove informacije koje su dosad bile skrivane od njega.


Dug oporavak


– Zasad napredujemo jako dobro, angažirao sam jednog odvjetnika, a uz njega surađujem s još jednim pomoćnim odvjetnikom i očito radimo sve kako treba jer smo saznali dosta toga što su nam skrivali. U tučnjavu su bili umiješani i policajci iz Zadrakoji su to prikrili, ja sam dobio njihova imena te kafić u kojem su se hvalili kako su tukli mog malog.
Sad tražimo obnovu postupka preko državnog odvjetništva, prvenstveno da ovi što su dobili prekršajnu prijavu dobe kaznenu. Navodno sud već za par dana ima ispitivanje s jednim od počinitelja, ispričao nam je Kelečević dodajući da je stanje njegovih sinova dobro, no da stariji sin i dalje ima problema s umorom.


– Što se tiče mojih sinova, oni su u redu, mlađi je dobro, ali stariji i dalje ima problema s umorom te nije baš sposoban obavljati neke poslove. On je trenutno u Švedskoj i još uvijek odlazi na preglede, a mi prikupljamo sve što je potrebno, kazao je Kelečević.


Podsjetimo, sredinom srpnja je šest hrvatskih državljanina u dobi od 18 do 27 godina, zajedno s dva maloljetna hrvatska državljanina, brutalno verbalno i fizički napalo 33-godišnjeg Dennija i 31-godišnjeg Michela.


Sudionik napada, 18-godišnjak iz Sikova, je udarcem stolicom u predjelu glave izazvao teške tjelesne ozljede i deformaciju lubanje Denniju, dok je njegov brat Michel prošao s lakšim ozljedama. Obje žrtve su završile u bolnici, a Denni je tada operiran i njegovo stanje je stabilno, a kako nam je Darko Kelečević tada ispričao – to je bio napad s leđa bez ikakvog povoda.


Istraga još traje


– Čuo sam od susjeda i ostalih svjedoka da su moji dečki normalno sjedili u kafiću, a napadači su sjedili malo dalje u nekoliko grupa. Kada su sinovi krenuli doma, napadači su krenuli za njima i napali ih s leđa bez ikakvog povoda, a to se vidi i na snimkama kamera. Ti udarci su bili učestali, bez stajanja, a mog starijeg sina su udarili i stolicom po glavi.


On je tada pao u nesvijest na pod, a ovi su ga takvog u nesvijesti nastavili tući. Tući čovjeka u nesvijesti na podu – pa tko to radi? Nazvao bi ih životinjama, nisu zaslužili živjeti među ljudima u normalnoj i zdravoj okolini, rekao nam je svojevremeno Kelečević.


Dakle, istraga o brutalnom napadu u Turnju i dalje je u tijeku, a istraživači nastavljaju prikupljati dokaze i ispitivati svjedoke kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta i pravilno procesuirali osumnjičeni.