Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

posljedice olujnog juga

Brodica plutala bez nadzora, jedrilica se nasukala

Autor: Portal ZL

29.08.2023. 16:23
Brodica plutala bez nadzora, jedrilica se nasukala

Foto: Ministarstvo mora

Iz MRCC Rijeka zabilježeno je nekoliko izvanrednih događaja u zadarskom akvatoriju, tijekom jučerašnjeg nevremena na moru, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Dojava o brodici koja pluta bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom između otoka Vira i Paga, zaprimljena je od očevica jučer u 12.17 sati, slijedom čega je iz MRCC Rijeka u suradnji sa LK Zadar pokrenuta spasilačka akcija prema mjestu dojave.


Nakon intenzivnog traganja bez rezultata te uslijed jačanja nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, akcija je obustavljena u 14.00 sati.Gotovo istovremeno zaprimljena je dojava o nasukanju jedrilice u Crvenoj luci. Kako na jedrilici nije bilo posade, a nije uočeno niti onečišćenje mora, jedrilicu će vlasnik komercijalno odsukati, po nalogu LK Zadar, kada to dopuste vremenske prilike.


Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru. Naime, državljanin Republike Slovenije krenuo je plivati za jet-ski plovilom, nakon što je isto otrgnuto sa veza te se našao u pogibeljnoj situaciji, no ubrzo nakon dojave u MRCC Rijeka i LK Zadar javljeno je kako Slovenac više nije u opasnosti, jer je samostalno isplivao na obalu, neozlijeđen.