Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

OPOMENA

Bivšoj direktorici Čistoće Pag izrečena opomena, evo zašto

06.04.2024. 14:39
Bivšoj direktorici Čistoće Pag izrečena opomena, evo zašto

Foto: Adam VIDASBivšoj direktorici trgovačkog društva Čistoća Pag d.o.o. za komunalne usluge, Ani Bukša, izrečena je sankcija na jučerašnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i to zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa, potvrđeno nam je u Povjerenstvu.


– Obveznica Ana Bukša nije podnijela imovinsku karticu pri prestanku obnašanja dužnosti direktorice trgovačkog društva u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, koji je u ovom slučaju Grad Pag, čime je povrijedila članak 10. stavak 2. Zakona te joj je izrečena sankcija opomene. Ovakva sankcija je izrečena s obzirom na to da se protiv obveznice prvi put vodi postupak pred Povjerenstvom, a dužnost joj je prestala 2. kolovoza 2023. godine. Svi obveznici imaju rok od 30 dana da podnesu imovinsku karticu povodom prestanka obavljanja dužnosti, a ova obveznica to nije napravila, no do tada je uredno podnosila imovinsku karticu, ističu u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.


Prema podacima koje je sad već bivša obveznica Ana Bukša navela u svojoj imovinskoj kartici stoji kako je po zvanju stručni specijalist javne uprave, potom da joj je mandat direktorice Čistoće Pag počeo 18. siječnja 2021., a završio joj je nakon nešto više od polovice mandata. Na mjesečnoj razini od dužnosti za koju se podnosi imovinska kartica neto primanja su joj iznosila 1.601,51 euro.
U podacima se navodi kako je udana i majka te kako joj je bračni drug vlasnik trgovačko-proizvodnog obrta.


Ana Bukša na svoje ime trenutačno ima podignuta dva kredita u istoj poslovnoj banci, jedan čiji je početni iznos glavnice 5.900 eura i drugi čiji je početni iznos glavnice 2.900 eura, Na njezino ime je s istom poslovnom bankom ugovoren i leasing osobnog automobila s početnim iznosom glavnice od 14.312,87 eura.


Ova bivša direktorica gradske komunalne tvrtke vlasnica je gospodarskog objekta u Vrčićima na otoku Pagu površine 2.750,00 metara četvornih. Približnu tržišnu vrijednost ovog gospodarskom objekta u trenutku podnošenja imovinske kartice procijenila je na 200.000 eura, a navela je kako ga je stekla darovnim ugovorom.


Također je i suvlasnica, s trećim osobama, i to u udjelu od 16,66 posto kuće u gradu Pagu, a radi se o površini od 35 kvadrata. Približna tržišna vrijednost ove kuće odnosno njena dijela u trenutku podnošenja imovinske kartice iznosi 20.000 eura, Navela je i kako je udio u ovoj kući stekla kupnjom od drugih izvora dohotka.


PIŠE: GORAN ŠIMUNOV