Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SLOVENSKI VIKEND

Biser zadarske regije tradicionalno otvorio vrata vjernim turistima

Autor: Nikolina Lucić

02.05.2023. 13:40
Biser zadarske regije tradicionalno otvorio vrata vjernim turistima

Foto: Matija Lipar»Slovenski vikend« jedna je od najpoznatijih biogradskih turističkih tradicija, koja u ovaj biser zadarske regije svake predsezone privlači tisuće slovenskih turista, ali i mnoge domaće goste, koji su ove godine produženi vikend i ugodno vrijeme iskoristili za druženje na otvorenom.


Ljubav koja traje


Ove je godine organiziran iznimno bogat program po svačijem guštu. U tri su se dana svi posjetitelji Biograda mogli zabaviti šetnjom kroz prirodu i adrenalinskim sportovima, izvrsnom ponudom koncerata i ponudom hrane.


Jer, »ljubav spaja« Slovence s Biogradom već dugi niz godina. Jedni od najbrojnijih gostiju u gradu, Slovenci, svake godine u Biograd donose dašak pozitive, entuzijazma i ljubavi prema prirodi.

Nives Jeličić, direktorica Turističke zajednice Grada Biograda na Moru, kazala nam je kako »Slovenski vikend« svake godine ima sve više posjetitelja i poklonika, domaćih i slovenskih.


– Za ovu se godinu za sudjelovanje prijavilo više od 3,5 tisuće sudionika za koje smo se potrudili pripremiti nadasve bogat i zanimljiv program prožet svim onim što trebate za dobar odmor. Tjelovježba i boravak u prirodi, koncerti i naša domaća spiza odavno su se pokazali kao pravi recept za uživanje u biogradskom proljeću.


Atmosferi je svakako pomogla i činjenica da nas je sva tri dana pratilo izvrsno vrijeme, tako da su svi posjetitelji zaista maksimalno mogli uživati u boravku u Biogradu, naglasila je Jeličić i dodala kako je »Slovenski vikend« nadaleko poznata manifestacija.Prepoznatljivost


– Popularnost i prepoznatljivost nam rastu iz godine u godinu, što nas jako veseli i na što smo ponosni. Dobra posjećenost, koju smo zabilježili ove godine, nadamo se, predznak je izvrsne sezone koju iščekujemo. Biti prepoznat po jednom ovakvom programu svakako je plus, jer svima nam je cilj čim više produljiti turističku sezonu.


A pravi ulazak u predsezonu način je na koji se kontinuirano gradi prepoznatljivost i popularnost na tržištu, naglasila je Jeličić i dodala kako im cilj nisu isključivo visoke brojke posjećenosti i noćenja.– Dobrog turizma nema bez kvalitete, tako da nastavljamo raditi na podizanju kvalitete naše ponude i programa. Svi smo izvrsno odradili svoj posao ove godine, koji je ulaskom u šengensku zonu poprimio novu razinu, jer ove nas je godine zaista povezala »ljubav bez granica«, poručila je Jeličić te već za sljedeći vikend najavila domaćinstvo Državnog prvenstva u mažoretu.


– Nastavljamo raditi s istim entuzijazmom i s istim ciljem, a to je što kvalitetnija i programima bogatija turistička sezona, zaključila je Jeličić.