Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

blagdansko ozračje

Benkovčani bogatim programom proslavili Božić

Autor: Portal ZL

27.12.2023. 09:14
Benkovčani bogatim programom proslavili Božić

Foto: TZ Ravni Kotari

U subotu i nedjelju 23.12. i 24.12. Benkovac je bio grad bogat raznim događanjima, a sve u prekrasnom Božićnom ugođaju. Naime u sklopu Adventa u Benkovcu u organizaciji Udruge studenata BIK, Turističke zajednice Ravnih kotara, Grada Benkovca  23.12. od ranih jutarnjih sati održavao se Božićni sajam koji je okupio brojne izlagače, okupili su se na Božićnom sajmu mnogi lokalni OPG-i, obrti, udruge. Mogao je na sajmu svatko pronaći ponešto za sebe kao i prigodne poklone za svoje najdraže.


Izloženi su na sajmu razni proizvodi lokalnih proizvođača poput meda, pčelinjih proizvoda, prisnaca, kolača, likera, biljnih pripravaka, suhih smokava, maslinovog ulja, kozmetike, raznih ručnih radova poput torbi, nakita, raznih dekorativnih predmeta, prigodnih božićnih ukrasa koje su vrijedno i s radošću izradili članovi udruga i raznih kreativnih radionica održavanih u Benkovcu.


Zamirisao je glavni Benkovački trg po omiljenoj božićnoj slastici, frituli jer se održala i tradicionalna božićna fritulijada. Prodefilirali su Trgom Domovinske zahvalnosti brojni posjetitelji kako domaći tako i strani, bilo je lijepo vidjeti kako je na Božićni sajam pristigla i grupa od 25 gostiju koji su stigli čak iz Sjedinjenih Američkih Država, a koje je oduševila ponuda i blagdansko ozračje grada Benkovca.


Zabava se nastavila i u večernjim satima kada se na Trgu Domovinske zahvalnosti s početkom u 21:00 sat održao koncert popularnog glazbenika Grše koji je privukao brojnu publiku i potpuno ispunio glavni Benkovački trg. Odlična zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati. Na Badnjak 24.12. također se održao Božićni sajam te tradicionalna podjela bakalara, a one najmlađe je razveselio dolazak Moto mrazova koji su im podijelili prigodne poklone.