Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

matej rudić

Apel šefa zadarskih vatrogasaca: 'Požari nisu predstava za javnost. Ometanje dronovima je nonsens!'

Autor: Portal ZL

09.07.2024. 20:12
Apel šefa zadarskih vatrogasaca: 'Požari nisu predstava za javnost. Ometanje dronovima je nonsens!'

Foto: Screenshot: Dnevnik Nove TVNa problem koji pričinjavaju oni koji ugrožavaju gašenje požara dronovima upozorio je i županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić. “Požari nisu predstava za javnost, to svi znamo, vidjeli su svi na televiziji u kakvim ekstremnim uvjetima piloti rade – ometanje dronovima je nonsens. Pozivam ljude da se suzdrže od snimanja jer tada kanaderi moraju prekidati akciju, a požar se širi”, kazao je Rudić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.


Rudić je komentirao i dosadašnju požarnu sezonu, istaknuvši da požarna sezona ovisi o vremenskim prilikama. “Dosad su nam išle na ruku. Ako se nastavi sušno vrijeme i kad krenu puhati bura i maestral, očekujemo požare otvorenog prostora”, rekao je Rudić.


Podsjetimo, šibenska policija je izvijestila da je državljanin Slovenije (48) dronom ugrožavao gašenje požara na Murteru i dodala da je muškarac uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad još jednom muškom osobom koja se također sumnjiči da je 5. srpnja na otoku Murteru počinila kazneno djelo Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.