Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Do studenog

Zbog radova na hotelu Hyatt Regency moguće zamućenje mora

Autor: Portal ZL

12.10.2023. 13:50
Zbog radova na hotelu Hyatt Regency moguće zamućenje mora

Foto: Luka JeličićDogus group – Zadar resort uputila je obavijest za javnost da će se, ovisno o potrebama gradilišta, za koje posjeduju važeće građevinske dozvole, akumulirana i filtrirana morska voda tijekom radova iskopa ispuštati u more putem postojećeg sustava za prikupljanje kišnice gradilišta Maraska.


– Tijekom izvođenja radova moguće je da će doći do zamućenja mora. Očekuje se da će proces pražnjenja trajati do kraja studenog, upozoravaju iz Zadar resorta.


Podsjetimo, Dogus grupa u ovaj projekt ulaže 120 milijuna eura, dok vrijednost investicije u sami hotel iznosi 55 milijuna eura. Predstavnici Dogus grupe i lanca Hyatt naglasili su da će hotel i svi prateći sadržaji biti otvoreni tijekom 2024. godine te da će se hotel zvati Hyatt Regency Zadar Maraska, što će ujedno biti i prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj i na jadranskoj obali gdje ulazi sa svojim najjačim brendom (Regency).
Hotel u povijesnoj zadarskoj jezgri će imati 133 smještajne jedinice na razini pet zvjezdica i po tome biti perjanica zadarske turističke ponude. Uz sobe i apartmane, spa i welness centar, konferencijsku dvoranu od čak 400 metara četvornih, vrhunski restoran iz portfelja Dogus grupe bit će i rezidencijalni dio s 208 stanova koji će se prodavati. Uz hotel će se također izgraditi i nova dvotračna cesta koja će povezivati Trpimirovu obalu s ulicom Miroslava Krleže. Ukupna površina čitavog zahvata je 23.500 četvornih metara.